Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sladkor, vitamini in minerali - koristi in škodljivost

Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Na tvojem mestu bi se spomnil legende o Sv. Boštjanu (Sebastjanu) in vzdržal. Vanj so z vseh strani letele puščice, vendar je preživel. Danes ga častimo kot zavetnika proti kugi. A niso bela živila (sladkor, bela moka, sol itd...) kot kuga, ki tiho kosi med nami? Rabimo odrešenika, to je dejstvo. Ali ga poznamo?
Tudi naziv "kandida" nas spomni na belega morilca - sladkor: kandiranje sadja, Kandit Osijek. Da ne omenjam Candido albicans, ki muči nežni spol.
Nomen est omen!
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Boštjan je napisal/a:

Rak je fungus (gliva), ki se imenuje kandida

"Dr Simoncini was a respected Italian Oncologist until he developed his theory ... His theory is that all cancer is caused by the fungus, candida albicans."

Takoj ko je ta spoštovani italijanski onkolog Dr. Simoncini svetu povedal resnico kaj rak je, so ga seveda uničili, tako da se od njega vsi previdno distancirajo, ker vedo, da jih bo doletela enaka usoda, zato o njem pišejo previdno, a vendar pišejo tako, da o resnici vseeno pišejo.

No ta italjanski onkolog je bluzator. Pravilno da so mu preprečili širjenje neumnosti in s tem rešili veliko ljudi.

Citiram:
ki že desetletja odkrivajo in iščejo zdravilo proti raku, vendar ga začuda nikoli ne najdejo in ne ubijejo, pa čeprav jim je pred nosom.

Kot sem že povedal, rak ni eden. Rakov je 10000+ različic in vsaka zahteva drugačen pristop. Določene znamo pozdraviti s 100% uspešnostjo, če se jih odkrije dovolj zgodaj, za določena imamo tudi zelo obetajoča zdravila, kakšen bo pa še nekaj časa ustal uganka(še posebo zelo invazivne vrste, ki se jih praviloma tudi odkrije prepozno)

Rešitev za vse ni pred nosom, ter vsekakor ni v čudnih dietah, žegnani vodici, ter čajčkih tete Pehte.
Tonček

Mogoče pa bodo vsi ti ljudje, ki jih danes zasmehujemo in zmerjamo za šarlatane, nekoč slavni in občudovani. Dr. Tullio Simoncini, ki lahko pozdravi raka s sodo bikarbono, bo imel svoje trge, kipe, ulice. Nosile se bodo majice z njegovo podobo, matere bodo dajale dečkom imena Tullio, deklicam pa Tullia. Tudi tule med nami nekateri vrtičkarji, ki so daleč pred časom, zdravijo rastline s sodo, torej je sigurno nekaj na tem. Bomo videli, kdo se bo zadnji smejal!!!
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Johana budwig je marsikaj dokazala v Nemciji, so jo tožili in vedno umaknili tozbe. Zanimivo branje_________________Lp, Živa
Tonček

Zaradi pomanjkljive izobrazbe mi ni dano, da bi lahko kaj "močnejšega" objavil v tej temi, kjer navajate zdravstvene znanstvenike, lahko pa vam vsem, brez izjeme, zaželim veliko zdravja. Pa še po venetsko/hervardsko, kot bi zaželel naš Šiš:
Osti jarej!!!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ha, Tonček, lepo umirjaš žogo v tem temi.
Kar se mene tiče, sem pa že v takih letih, ko mi pozdrav "osti jarej" ne pomaga več._________________naredimo svet lepši
Tonček

Pomaga, vedno pomaga. Jarej pomeni mlad ali pa zdrav. Ko se zjutraj brijem, si vsaj trikrat rečem "osti jarej" ali pa samo "Oj!" (če sem v stiski s časom) in nikoli se še nisem porezal. Oj brbr, Oj!
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tako je prav. Vsem nam (lahko) pomaga. Baje so samomotivacijske metode najboljše ravno pred ogledalom.
Pa pazljivo, ker, naslov teme bi prav lahko postal: Sladkor, vitamini, minerali in žileti - ... .
Tonček

mravlja je napisal/a:
Tako je prav. Vsem nam (lahko) pomaga. Baje so samomotivacijske metode najboljše ravno pred ogledalom.
Pa pazljivo, ker, naslov teme bi prav lahko postal: Sladkor, vitamini, minerali in žileti - ... .

Seveda pa ima pohvala bližnjega še večji učinek. Pri nas na šihtu se vsak dan dobijo na kavici tri že malo odcvetele gospe. Ena drugo na veliko zasipajo s pokloni (frizura, splošni izgled, nova bluza ali čevlji...). Če nič kaj drugega, si pohvalijo vrtove: "Včeraj sem šla mimo vas, joj kako lepe cinije imaš!". S kavice odidejo srečne in zadovoljne, kar se pozna potem na delovni uspešnosti. Mogoče bi si tudi na forumu lahko delili več poklonov. Vsaj za sebe lahko rečem, da bi mi godilo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Potem so pa meni tale pozdrav razložili napačno. Naj bi pomenil "ostani ploden".

Lahko pa smo plodni tudi na drugih področjih, ne samo na telesnem, a ne? Torej, OJ, vsem Gartlčanom. In ena velika pohvala vsem, ki po Gtrtlcu širijo prijazne misli in niso nestrpni in s premislekom izbirajo besede (tudi "bluziti" je lahko žaljiva beseda), z zavedanjem, da lahko prizadanejo, užalijo ali mu naredijo krivico..._________________naredimo svet lepši
Odgovori