Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Hruška - Pyrus
Čas slkladiščenja Pastorjevke se izteka, pojedli smo zadnje plodove. Sedaj je na vrsti Krasanka in Zimska dekanka. Krasanka mi je malce uvela, Zimska dekanka pa se še odlično drži, prvi plodovi so zelo okusni in zelo sočni.
A ima še kdo kakšno drugo sorto zimske hruške, ki zdrži do januarja ali morda še dlje ?
A ima še kdo kakšno drugo sorto zimske hruške, ki zdrži do januarja ali morda še dlje ?
babaco je napisal/a: |
Čas slkladiščenja Pastorjevke se izteka, pojedli smo zadnje plodove. Sedaj je na vrsti Krasanka in Zimska dekanka. Krasanka mi je malce uvela, Zimska dekanka pa se še odlično drži, prvi plodovi so zelo okusni in zelo sočni. A ima še kdo kakšno drugo sorto zimske hruške, ki zdrži do januarja ali morda še dlje ? |
Tudi jaz imam samo dekanko - Krasanko sem vrgel ven, ker ni dosegla ustrezne kvalitete.
Smo jo pa že pojedli._________________lp
Našel sem opraševalne odnose za sorte hrušk, tole sem dolgo iskal...
Morda pride komu prav...
Za sorto, ki je v vrstci, so v stolpcih navedene opraševalke (oznaka x).
Tako npr. sorto Alexnader Lucas oprašuje Bunte Julibirne, sorto Bunte Julibirne pa ne oprašuje sorta Alexander Lucas...
(dodala metuljc)
Morda pride komu prav...
Za sorto, ki je v vrstci, so v stolpcih navedene opraševalke (oznaka x).
Tako npr. sorto Alexnader Lucas oprašuje Bunte Julibirne, sorto Bunte Julibirne pa ne oprašuje sorta Alexander Lucas...
(dodala metuljc)
Iščem sorto hruške, ki bi tudio v shrambi zdržala dalj čas, poleg Conference, ki ima nekaj daljši rok trajanja.
Ima kdo tole sorto hruške:
Zimska Postrvka aka. WinterforellBirne
http://www.baumschule-hager.de/Obstgehoelze-alte-und-neue-Obstsorten/Birnen/Nordhaeuser-Winterforelle.html
Naj bi bila po opisu ena najboljših hrušk za shranjevanje. Jo pri nas kje prodajajo?
Ima kdo tole sorto hruške:
Zimska Postrvka aka. WinterforellBirne
http://www.baumschule-hager.de/Obstgehoelze-alte-und-neue-Obstsorten/Birnen/Nordhaeuser-Winterforelle.html
Naj bi bila po opisu ena najboljših hrušk za shranjevanje. Jo pri nas kje prodajajo?