Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hruška - Pyrus

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Lahko narediš 2/1. Kupiš hruško ki je dobra in cenovno ugodna, dobiš cepič HS in cepiš na to kupljeno. Bolj pestra izbira na mizi in prostor za drugo sadje v vrtu Idea_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Čas slkladiščenja Pastorjevke se izteka, pojedli smo zadnje plodove. Sedaj je na vrsti Krasanka in Zimska dekanka. Krasanka mi je malce uvela, Zimska dekanka pa se še odlično drži, prvi plodovi so zelo okusni in zelo sočni.
A ima še kdo kakšno drugo sorto zimske hruške, ki zdrži do januarja ali morda še dlje ?
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Menda obstaja ena stara sort hruške brez pečk pri nas? Pozna / ima kdo?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

babaco je napisal/a:
Čas slkladiščenja Pastorjevke se izteka, pojedli smo zadnje plodove. Sedaj je na vrsti Krasanka in Zimska dekanka. Krasanka mi je malce uvela, Zimska dekanka pa se še odlično drži, prvi plodovi so zelo okusni in zelo sočni.
A ima še kdo kakšno drugo sorto zimske hruške, ki zdrži do januarja ali morda še dlje ?

Tudi jaz imam samo dekanko - Krasanko sem vrgel ven, ker ni dosegla ustrezne kvalitete.
Smo jo pa že pojedli._________________lp
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Babaco se priporočam za kak cepič Zimske dekanke._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Ni problema, mi boš dal en cep Cioccolatino.
A ti prideš do mene ali pridem jaz ?
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Sicer ima bolj slabe poganjke ampak ni problema.
Če boš kaj hodil okoli se lahko oglasiš._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
igorrogi

Odgovor Napisal/-a igorrogi »

Našel sem opraševalne odnose za sorte hrušk, tole sem dolgo iskal...
Morda pride komu prav...

0 - pomeni delno samooplodna, zadovoljiv donos
barve vrstic v tabeli nimajo pomena

Za sorto, ki je v vrstci, so v stolpcih navedene opraševalke (oznaka x).
Tako npr. sorto Alexnader Lucas oprašuje Bunte Julibirne, sorto Bunte Julibirne pa ne oprašuje sorta Alexander Lucas...
(dodala metuljc)
igorrogi

Odgovor Napisal/-a igorrogi »

Iščem sorto hruške, ki bi tudio v shrambi zdržala dalj čas, poleg Conference, ki ima nekaj daljši rok trajanja.
Ima kdo tole sorto hruške:
Zimska Postrvka aka. WinterforellBirne

http://www.baumschule-hager.de/Obstgehoelze-alte-und-neue-Obstsorten/Birnen/Nordhaeuser-Winterforelle.html

Naj bi bila po opisu ena najboljših hrušk za shranjevanje. Jo pri nas kje prodajajo?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Brsti že zelenijo, tako hruška kot nashi .. Pa še toliko priložnosti za pozebo :(
Odgovori