Jagodnjak - Fragaria

Odgovori
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Bi se pridružila skupinskemu nakupu za 50kom.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Slavc, nxyz , če se nam nihče ne pridruži ali vzameta še vsak po 25 kom, da gremo v nakup ali vzamem pač 150 kom, ki pa so po 0,60 € kom. V bistvu se vama splača če jih vzamemo 250 je cena 0,40 € in jih potem dobita za isto ceno 75. Wink No lahko še malo počakam, če se še kdo pridruži.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Če se nas nabere za 250kom sem zraven Smile
izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

Upam, da ste že počistili svoje jagode. Vse listje iz prejšnjega leta se odstrani, pusti se samo en list. Odstani se tudi vse suhe izrastke.
Priporočljivo je tudi zalivanje rastlin z gnojilom z povečano stopnjo fosforja.
Sajenje jagod.... Zdaj je pravi čas za sajenje VEČKRAT RODNIH vrst jagod. Se pravi: Irma, Albion, Diamante. Enkrat rodne jagode se sadi v poletnem času. Jagode, ki jih boste posadili zdaj, bodo rodile kot trdijo pri Sivisu v 45 dneh. Vendar to ni priporočljivo. Najprej je potrebno, da rastlina naredi močno korenino in lep "grmiček". Zato, je potrebno potrgati večino cvetov. To se vam bo obrestovalo ob pozno poletni pridelavi. Močnejši grm-večji pridelek. Pravilan ethnika sajenja frigo sadik je OBVEZNA. Korenine obvezno navzdol!
Tudi po sajenju ENKRAT RODNIH je priporočljivo trganje cvetov. Potencira se pridelek naslednje leto.

Kot sem že nekje napisal, je sorta IRMA vredu sorta za domače nasade, vendar je priporočljiv nadstrešek nad nasadom.

Pepa6....DELY NI večkrat rodna....
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Sem se zatipkala za Dely.
slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

Vzamem še 25 kom.
Aye-Aye

No tako, zdaj nas je zadosti, danes jih grem iskat. Se na ZS pomenimo glede dostave. Wink
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Ravnokar sem okopal in pognojil jagode, sedaj samo še dež čakamo Smile
Kasneje mogoče kakšna slika.
izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

Danes testno posajeno 100 kos Albion. Vsi, ki boste sadili frigo sadike, vedite, da mora biti koreninski vrat zasut z zemljo točno na polovici.
Aye-Aye

izbet, kako to izgleda, kaka slika, danes sem posadila prvih 50 sadik Irme pa da vidim če delam prav. Smile
Odgovori