Gartlc škatla - semena po pošti.

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Če vzameš San Marzano lungo 2 od Muhe, ne boš nič pogrešil; še vedno so San Marzano no1.

Tudi moj Scatalone, San Marzano iz Lacia, je dober, gojim ga tudi letos. Ime je dobil po kartonskih škatlah, v katerih odlično dozori.

Pelat Casady's Folly https://tomatoeden.com/files/IMG_0882-crop.JPG?t=1613816235413 kreacija Toma Wagnerja je pohvalila celo znana gojiteljica Tatiana: To je zagotovo eden najlepših paradižnikov z zelo dobrim okusom - Tom, hvala, ker si z nami delil semena!

Pa še kakšen pelat je tule, vsega nisem pregledal.

Lahko si privoščiš več sort pelatov, saj imaš velik grunt Wink . Jaz imam letos kar sedem sort pelatov, oziroma 12 sadik._________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, lahko bi posadil 100 sadik ali več, prostor ni problem. Samo kaj naj potem z vsem tem paradižnikom ?!
Pa tudi dela s sadikami je ohoho ...

Bom zreduciral na 5-6 pelatov, prav toliko običajnih okroglih in 3-4 češnjevce.
Pa dva mala za v lonec in bo dovolj !
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

AB, sej rad kuhaš & vlagaš: omakce nardiš za čez zimo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Preizkus kaljivosti starih semen paprik/čilijev v kalilnih vrečkah, pričetek 27. 1. :

mini oranžna "voda", leto 2016 - doma pridelano seme, shranjeno v ZIP vrečki - kaljivost 75 %

Pimenta de Neyde 2013 - seme vzeto iz ploda, shrajenjenega v ZIP vrečki - kaljivost 0 %

Jalapeno 2014 - seme iz Gartlc škatle - kaljivost 0 %

Kar je še paprik in čilijev v škatli z letom pridelave pred 2016, bodo nemudoma šla iz seznama in na kompost. Škoda dela in brezplodnega upanja.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Imaš čisto prav... Letos sem med drugimi sejala tudi stara semena čilijev. Nič ni kalilo. Zdaj moram vse vreč stran, da ne bom druggo leto spet poskušala._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Nova donacija!

PARADIŽNIK
Černomorski gigant - leto 2020, pika 99
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Nova donacija - češnca

Rebrasta buča maslenka, večja ..... zaščitena ..... leto2020
Rebrasta buča maslenka, manjša .... zaščitena ..... leto 2020
Domača zimska buča, velika .... zaščitena .... leto 2020

Paprika Bell, rdeča, velika , pozna .... leto 2020
Paprika rumena, pozna ..... leto 2020
Listna (belušna) zelena .... do 12/2020 - original VMS
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Vse je prišlo.

P.S. Kuverta je bila nova, a lepilo je vseeno slabe sorte. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Rezultati testiranja paprike Ljubov dlan iz vrečke v Gartlc škatli (kaljivost zagotovljena do avgusta 2020, donatorica brbr)

Zaradi nekaj poročil o neuspešni kalivosti semena in opogumljena z rezultati pri brbr, sem doma posejala eno žlico semen kar poprek v posodico s kvalitetno Klasman zemljo. Za kalitev so potrebovale povprečno 14 dni. Po nesreči se mi je posodica prevrnila in vse skupaj streslo na tla. Kar ni bilo slabo, saj sem se lahko na lastne oči prepričala, katera semena, poleg tistih, ki so bila že iz zemlje, so še nakaljena. Rezultat: kalivost 90 % !!!

No, obstaja še dilema, da morda vsa tista semena, ki so šele dobro nakazovala kalčke, niti ne bi uspela prilesti na svetlo, a že onih, ki so pokukala iz zemlje je bilo toliko, da komot lahko rečem 70 %.

Glede na to, da je meni letos, sicer z zamudo 2 do 3 tednov, kalila vodina mini paprika iz leta 2016, semen zaenkrat še ne bom zavrgla.

Rastlinice in nakaljena semena, ki so se raztresla, sem potaknila v novo zemljo. Že razvite rastlinice izgledajo sveže, kaj bo z nakaljenimi semeni, se bo še izkazalo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

In, če boš imela viške sadik(ic), jih bom(o) nekateri z veseljem posvojili. Embarassed
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”