Kivi - Actinidia

Odgovori
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Pri meni naveza Hayward -Tomuri odlično deluje_________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Mfranc, čja, glede na to kako poln je kivi, a nisi pomislil na to, da so morda sršeni pozitivno delovali na kivi.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Babaco, misliš da bi sršene uvstili med koristne insekte? ideja Cool

No ja, mogoče pa so že ... Razz

LP_________________mfranc
mfranc

Igy je napisal/a:
Pri meni naveza Hayward -Tomuri odlično deluje

Saj je tudi pri meni odlično delovalo, dokler sem imel Tomuri doma; sedaj pa deluje na tomurije iz soseščine Very Happy .

Verjetno je problem pri Tomuriju da še nima pravočasno dozorel pelod za oprašitev Sorelija. Vem da je kaljivost peloda cela znanost, pa vendar; razmišljam o šopku (pol)cvetočega tomurija, ki bi ga postavil na toplejše mesto. Preverjeno se cvetovi odprejo, ne vem pa kaj se zgodi s cvetnim prahom, oziroma njegovim zdravjem Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes .

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mfranc, tole s šopkom na toplem je tudi meni šinilo na pamet. En čudni čut mi pravi, da bi znalo delovati. Ni druge, sprobat bo treba. Ali pa po cvetoče vejice na Goriško Wink .
mfranc

Muha, tudi dobra Idea - izlet na Goriško ali v primorje Wink .

Sem pa ravno govoril z strokovnjakom za opraševanje, ampak je povedal, da je toliko variant glede na različne rastline, da samo misli, da bi tole (s pušeljcem) delovalo. Torej, probati ni greh Cool .

vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

mfranc je napisal/a:
Muha, tudi dobra Idea - izlet na Goriško ali v primorje Wink .

Sem pa ravno govoril z strokovnjakom za opraševanje, ampak je povedal, da je toliko variant glede na različne rastline, da samo misli, da bi tole (s pušeljcem) delovalo. Torej, probati ni greh Cool .

LP

Mfranc, sem se spomnil na znanca iz Štajerskega konca, ki študira na faksu -Biotehnična.Znal bi biti pravi naslov glede peloda.Grem v poizvedovanje. Sicer sem bil v tednu dni dvakrat v drevesnici BILJE in so imeli pretekli teden tudi sorto Belen,kot opraševalko za SORELI.Pa kapitalno lepe cepljenke češenj CARMEN, se nisem mogel upreti, da sem nabavil še eno, pa danes še breskev SANGUINELA(Krvava)Zelo pozna sorta, šele v prvi dekadi septembra.. Da ne zaidemo proč od kivija in peloda. Ta problem imam tudi glede PEKAN oreha- 3-tedenski zamik.
Bom poročal , ko bo kaj zanimivega.
lp. Vinkoz
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Sorto BELEN, kot opraševalko za SORELI in seveda tudi Soreli, imajo tudi pri JANEZU v Vipavi, če koga zanima.
Slika
mfranc

Vinkoz, vsaka informacija bo dobrodošla!

palec gor

vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

mfranc je napisal/a:
Vinkoz, vsaka informacija bo dobrodošla!

palec gor

LP

Mfranc.
Zadnji uradni izsledki: Če bi pobral preteklo leto pelod od PECAN in ga shranil pod določenimi pogoji za kasnejšo oprašitev bi "ZMAGAL".
Isto velja za ASIMINO. Prvi cvetovi odpadejo, v kolikor ni v bližini različnih sort, saj se prašniki pojavijo z enotedensko zamudo. V bodoče bom hranil tudi pelod za naslednje leto za oprašitev. E, tu pa so posebni pogoji in znanje. Cool Mislim, da tudi actinidia ni izjema v tem.
lp. Vinkoz
Nazadnje urejal/a vinkoz 21 Nov 2013 09:26; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori