Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2022

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

3 kilograme sem že porabil za zelen ajvar.
Ne izgleda ravno lepo, ampak mislim, da ne bo slabo.

-------
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, si preskrbljen za zimo Laughing paprike se odlično obdržijo za svežo rabo, če jih zapreš v primerno velik steklen kozarec in hraniš na sobi temperaturi. V kozarcu tudi pordečijo, če so bile že prej na poti k zorenju..._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Muha, eno white bull sem pustila v rastlinjaku. Lepo dela in začuda nima veliko lukenj v plodove, rdeča za peko pa jih ima. Jo bom testirala, koliko časa zdrži, ker ni minusa._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mini "vodina" paprika dozoreva na toplem:

Slika ni ravno najboljša, imajo malo svetlobe, a za vtis bo zadostovala. Nasprotno od paradižnikov paprike, ki dozorevajo brez poletnega sonca in toplote, ne izgubijo kaj dosti na okusu.
živa

lepa_________________Lp, Živa
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Tudi jaz imam nini oranžno papriko na toplem. Pa so se že pojavile uši. Plodove bom obrala, rastlino pa pošteno postrigla in stuširala pa gre v garažo, če bo slučajno hotela prezimiti.

Lepo bodimo, Mil
živa

tudi meni sadike paprik, čilijev, zelo rade napadejo uši, če dam prezimit, zato tega ne počenjam več._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Na mojih, vsaj zaenkrat, ni uši. Gnojene že dolgo niso bile, zalivam jih pičlo, le zori, kar je bilo nastavljeno že prej. Uši se rade pojavijo na mladih poganjkih, teh pa nimajo.
Odgovori