Aha, hvala za odgovor. Vidim, da sem račun sfalil v osnovi: Φ37 ... pa krivulja sfere ... pa π, pa σ ... pa dobim rezultat trenutne enotedenske porabe - ki jo tvoj izračun potrjuje.
Kontraučinki domačega kruha so mi dobro poznani, jih nosim naokoli.
Meni je kruhomat kljub vsem kritikam prav simpatičen. Zvečer zmečeš v 10 minutah sestavine za pirin kruh v posodo, naštimaš uro končane peke, ležeš k ženi in zjutraj te čaka svež in dišeč pirin kruh. Ali pa: zvečer zmečeš v 10 minutah sestavine za bel kruh v posodo, naštimaš uro končane peke, ležeš k ženi in zjutraj te čaka svež in dišeč bel kruh._________________Bedno.....
Kitajc je, kaj pa drugega. Opis je tule https://www.amazon.de/-/en/Meykey-Bread-Baking-Meister-Programmes/dp/B08MTKWDSB?th=1. Nisem še "popravljal", ker že vnaprej vem, da mi ne bi uspelo. Verjetno je glavna caka v pogonu oz. kakšnem zobatem jermenu. Pri mesenju testa so potrebne kar velike sile. Od vseh proizvajalcev kuhinjskih robotov najbolj cenim Kenwood, ki po 12 letih dela brez problemov. Najbrž ima dobre "getribe", ne kakšno poceni plastiko._________________Bedno.....
tonček, kenwood imam tudi jaz že 23 let, vmes kupila najbolje ocenjen v VIP Gorenjev, pa je spravljen v omari in ta nazaj. Zakaj sem ga takrat kupila? Tašča ga je imela in ji je delal mnogo let bp. sedaj je že eno leto v pokoju, ker smo prešli 3/4 družine na brezglutenski kruh, za enega pa kupimo kruh.
s tem aparatom pa res lahko delaš vse, čeprav sama še nisem poskusila. Drugi poročajo._________________Lp, Živa
Ne razumem, zakaj ne rabite Kenwooda, če imate brezglutensko dieto. Saj se da zamesiti tudi brezglutenski kruh z njim. Sem pa opazil, da ne znajo pri tej dieti uporabiti moke iz bele koruze, s katero se dobi odlične izdelke. V kombinaciji s škrobom in dodatku modificiranega škroba, moke iz rožičevih pešk (karoba guma), karagenana in sličnih polisaharidov lahko pripraviš odličen kruh. Saj piše na vsakem izdelku za celiakaše, kaj je v sestavi. Bela koruza je res odlična stvar, jo moraš pa sam mleti, ker je moka bele koruze iz mlina onesnažena z glutenom._________________Bedno.....
Naslov sem dopolnila, da se bo vedelo, kaj se lahko pričakuje v debati pod tem naslovom. Drugače je tako, kot če bi rabil čevlje, prišel v prodajalno s čevlji, tam bi bil samo en par, vse polno pa druge galanterije.
tonček, nisem prepričana, da bi lahko očistila vse okoli in pod metlicama, drug razlog je pa ta, da je moj kruh iz pečice rahel, puhel, visok cca 28 cm, v podolgovatem pekaču in ne menjam ne metode ne postopka. kruhomat vseeno ne speče tako dobrega kruha.
z metlicama oz. nastavkom za gnetenje je pa tako, da sem ga snemala in očistila, potem pa je začela posoda na tem mestu puščati vodo, zato nastavka več ne snemam in voda ne teče. očitno je moka naredila zaporo. za celiakaški kruh pa mora biti čistoča 100 %, niti drobtine ne sme biti glutena. V izogib kontaminaciji imam ločene pekače, aparate, nože, deske..._________________Lp, Živa