Gobarjenje 2023

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Izgleda pravi.

Nekateri pa nosimo ostanke, obrezke, štorčke z micelijem pod drevje, pa nič ne zrase ...
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Pravi mavrah je. Ste tam navozili kak pesek ali kupljeno borovo zastirko? Elegantno je tvoje gobarjenje. Smrčki (pasji in gobji) na stopnicah, jurčke vidiš z balkona.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

AB, lahko prideš ponj, ga ne bom porabila Wink. Lahko ti pa izdam, iz katerega peskokopa je prišel - za drugo leto Laughing .

Danilo, res je kupljen pesek iz doline na stopnicah. Se mi je zdelo čudno, ker pri nas jih še nisem srečala Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Nazadnje urejal/a copatka 05 Maj 2023 20:32; skupaj popravljeno 2 krat
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Ali se je sezona mavrahov končala?
Danilo

Več ali manj je končana. Sem ter tja je še kak kapitalec in še to na višjih legah. Jim pa hladno in deževno ustreza, zato bi me tudi kaka nižja lega lahko postavila na laž.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Danilo je napisal/a:
Za obalno območje je možno, da so se že začele pojavljati marele. Tudi prve jurčke so že našli. Tudi na "celini" se zna že med prvomajskimi prazniki kaj pojaviti. Vreme je kar ta pravo.

Ja, pri nas sem opazil marele. Je pa izkušnja izpred par let, kar je nazadnje to bilo aktualno, da so majske sicer na oko lepe, vendar v celoti brez okusa / arome.
Danilo

Danes sem se udeležil krasne mikološke ekskurzije po prehodnih barjih in mokriščih ob Večni poti med Rožnikom, Mostecom in Biotehnično fakulteto. Presenetljivo, kako bogato naravo imamo dober kilometer od centra prestolnice. Našli smo cca 50 različnih sort gobjega kraljestva, med drugim tudi redke ali značilne za ta del Slovenije. Za gobarske nabiralce je od teh zanimiva le Majniška lepoglavka, ki se v teh dneh že lepo pojavlja.
copatka

Na 1250 metrih se pa najde še kakšnega Laughing . Je pa to moj drugi v življenju, poleg tistega na domačih stopnicah Wink .

Jih je bilo še ene par, a bolj starih. Samo enega od njih bom jutri degustirala, drugi najbrž niso več v redu, a ne?

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Zanimivo ...
Le kako so do tja gor prišli ?
copatka

AB, za pojest je še v redu najbrž samo spodnji, ne?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori