Stran 4 od 4

Objavljeno: Po Jul 27, 2015 12:44 pm
Napisal/-a Tiana
Popoldne grem na vrt pogledat po dveh tednih, kako je kaj z ačočo. Pred dopustom je bilo veliko zelenja, tudi cvetela je močno, tako da mogoče se najde že kakšen plod. Bom zvečer napisala, kakšno je stanje.

Objavljeno: Po Jul 27, 2015 2:44 pm
Napisal/-a cinija1
Ja punca, končno te berem. Sem komaj čakala, da prideš. Sicer se pa vidiva in še prej slišiva
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: To Jul 28, 2015 12:52 am
Napisal/-a Tiana
Pri meni na vrtu je nekaj malega ačoč, ki so ravno pravšnje za pobrat in kar nekaj čisto micenih, ki so komaj opazne. Mislim, da se bo sedaj začelo, da bodo kar začele bolj konkretno zoreti. Vsaj lani je bilo tako.

Jih je pa res malce težje opaziti. Že cvet ni kaj posebej razkošen, niti viden, potem ko pa se formira plod je pa tudi podobne barve kot listje in se kar nekako poskrije med vse tisto zelenje.

Objavljeno: To Jul 28, 2015 1:38 am
Napisal/-a figula
Tiana, dobra semena si nam razdelila, hvala Smile

Objavljeno: Po Okt 23, 2017 5:24 pm
Napisal/-a rukola
Tretje leto z achochami. Lansko leto mi bodičaste niso bile tako všeč kot gladke, tako da sem letos sadil samo gladke.

In potem sem jih "imel dovolj", da so za jest ampak niso pa neki full dobre npr. vložene. Saj jih nekaj porabiš pri kuhanju pa spet, jih bolj porabiš zato ker jih imaš, ne ker so tako full dobre.

Mlade so dobre za pojest ampak spet jih ne poješ eno skledo ampak mogoče za eno pest, dve.

Tako da sem jih "bil res sit", da so tako fajn za gojenje, da dajo dober pridelek, uparaba pa tako bolj odvisna od posameznika in....

sem se odločil, da jih bom spekel, pa čeprav jih potem vržem v kanto.

Prerezane sem zložil v pomaščeno kozico in dobro prepekel na prerezani strani in potem obrnil ter spekel še na drugi strani. Joj, kako so bile dobre. ODLIČNEGA OKUSA.

Včeraj sem jih spet spekel za celo skledico, pa sva jih z ženo pojedla mimogrede še predno smo pričeli s kosilom. Če se je pa kakšen preveč spekel pa je postal tanek - odličen čips.

Pečena (dobro prepečena) achocha je odličnega okusa.

Eto, to sem želel deliti z vami.

Objavljeno: To Okt 24, 2017 4:04 pm
Napisal/-a BorutL
Meni so všeč v kisu, tako kot kumarice. Velikost do max 5 cm, postopek pa isti kot za kumarice. So fino hrustljave in prijetna popestritev.

Objavljeno: Sr Okt 25, 2017 12:01 pm
Napisal/-a Ivčk
Rukola, ko takole govoriš o pečenih achochah, mi že kar na daleč dišijo. Spet bo treba nekako priti do semen.
Jaz sem gojenje pred leti opustila, ker mi surove nikakor niso bile všeč, za vlaganje jih pa nisem imela dosti. Imela sem bodičasto in priznam, da se mi ni dopadla. Rastla je bujno, plodov je imela zelo malo, pa še te sem večinoma šparala, da jih bom imela za semena. Semen nisem dobila, ker pred zmrzaljo plodovi niso dozoreli popolnoma.

Vidim, da lepo ozelenijo ograjo, bi mi prav prišlo, ker je sosed posekal svoje hruške in mi zdaj lahko iz svoje hiše gleda naravnost v krožnik (no pa naše ritke, ki se kopajo v bazenu na terasi Evil or Very Mad )_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A

Objavljeno: Ne Jun 23, 2019 1:32 am
Napisal/-a češnca
Nimam sreče z achocho. Notri so lepo kalile in rastle, presadim, bam!
Slana. Nato sem v sadila direktno v zemljo in jih je vzela suša. Sedaj čakam še na točo. Rolling Eyes

P. S. Moram še ugrizniti v jezik. Ena rastlina je preživela, ne vem pa, če je piša ven včeraj ali danes ponoči. Very Happy

Objavljeno: So Avg 12, 2023 9:38 pm
Napisal/-a GrGr
Prodajajo gladke pri Strazi (plastenjaki pri silosih) >> kila jih je sla v kis - pa da vidimo...