Jagodna špinača - Chenopodium capitatum
-
Mi ni dalo miru, sem na tv-ju zavrtel nazaj in tukaj je podatek.
Malabarska špinača (Bassela alba).
Tukaj je še link do semena:
http://www.ebay.de/itm/Malabar-Spinat-Gemuse-Salat-MEHRJAHRIG-15-Samen-/320748713066?pt=S%C3%A4mereien_Zwiebeln&hash=item4aae1cf46a
Mogoče se spravim v nabavo - tako iz "firbca"
Lp_________________Robert
Malabarska špinača (Bassela alba).
Tukaj je še link do semena:
http://www.ebay.de/itm/Malabar-Spinat-Gemuse-Salat-MEHRJAHRIG-15-Samen-/320748713066?pt=S%C3%A4mereien_Zwiebeln&hash=item4aae1cf46a
Mogoče se spravim v nabavo - tako iz "firbca"
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Lp_________________Robert
-
zoyba
, včasih mi rata tudi kaj napisat, pravi trenutek, večinoma tako grem samo na hitro skozi. Moj vrt pa je vsem naokoli prav neugleden
, čeprav zalotim sosede, ki večkrat veselo firbcajo.
Če kdaj hodiš v naše konce pa ni problema, le pridi naokrog. Lahko pa organiziram tudi kako delavnico ali delovno akcijo, rok imam zmeraj premalo. ![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Na zgornji povezavi je Bassela rubra. Kot vidiš ima rdečkasto steblo.
![heheh](images/smiles/535870.gif)
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Na zgornji povezavi je Bassela rubra. Kot vidiš ima rdečkasto steblo.
-
Ja Vida rok pa meni tudi vedno primankuje.
Včasih mi boljša polovica priskoči na pomoč, ampak se drživa "dogovora", da je moj teritorij zunaj njen pa pod streho....
Za svoj vrt pravim, da imam "konstruktivni nered". Pač ni po nekih novodobnih standardih ampak bolj na divje. In potem se "firbci"čudijo, da zakaj pa pri meni raste pri njih pa ne (kljub vrečam umetnega gnojila). Poskusite po moje - odgovor - to ne spada v urbano okolje
Za novost (vsaj zame) se ne bom odločil, ker potem bo zmanjkalo še placa za solato
LP_________________Robert
![Confused](images/smiles/icon_confused.gif)
Za svoj vrt pravim, da imam "konstruktivni nered". Pač ni po nekih novodobnih standardih ampak bolj na divje. In potem se "firbci"čudijo, da zakaj pa pri meni raste pri njih pa ne (kljub vrečam umetnega gnojila). Poskusite po moje - odgovor - to ne spada v urbano okolje
![Question](images/smiles/icon_question.gif)
![Exclamation](images/smiles/icon_exclaim.gif)
Za novost (vsaj zame) se ne bom odločil, ker potem bo zmanjkalo še placa za solato
LP_________________Robert
-
Tule sem nabavil 150 semen
Na vrečki so zanimiva navodila, kaliti pri 16-18°C, nato pa dvakrat presaditi:-) Na spletni strani so druga navodila.
Od nakupa pri Ivčki (posadil sem vsa semena) mi je zaenkrat uspelo dobiti 2 sadiki, ki v zimskem vrtu zelo počasi napredujeta, zna biti, da se "pali" na dolžino dneva in(ali) direktno sonce.
Na vrečki so zanimiva navodila, kaliti pri 16-18°C, nato pa dvakrat presaditi:-) Na spletni strani so druga navodila.
Od nakupa pri Ivčki (posadil sem vsa semena) mi je zaenkrat uspelo dobiti 2 sadiki, ki v zimskem vrtu zelo počasi napredujeta, zna biti, da se "pali" na dolžino dneva in(ali) direktno sonce.
-
Takole je, če je človek nestrpen.
![](http://shrani.si/t/1E/Go/2hhkcP54/trijagodnespinace.jpg)
Tri špinačke kot posledica treh sejan, od zadnjega imam še 6 flanc. Največjo sem pravkar presadil iz nizkega jogurt lončka, a še ni bila potrebna, komaj kje kaka koreninica. Izgleda, da ima skromen in plitev koreninski sistem.
Največja bo šla v kratkem pod polivinil tunel.
![](http://shrani.si/t/1E/Go/2hhkcP54/trijagodnespinace.jpg)
Tri špinačke kot posledica treh sejan, od zadnjega imam še 6 flanc. Največjo sem pravkar presadil iz nizkega jogurt lončka, a še ni bila potrebna, komaj kje kaka koreninica. Izgleda, da ima skromen in plitev koreninski sistem.
Največja bo šla v kratkem pod polivinil tunel.
-