Paradižnik 2024
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Pri meni so črne špičke dobivali pelati in neki češnjevci, če se prav spomnim, vsi na vrtu, ne v posodah. Naredila sem si kalcijevo gnojilo iz jajčnih lupin, popršila po listih in črne špičke se niso več pojavljale._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Zdrobljene jajčne lupine preverjeno ne pomagajo. Glavni dejavnik je sušno poletje, ko rastline ne morejo iz tal načrpati dovolj ustreznih mineralov. Predlani je bil to zelo pogost pojav, lani ga skoraj ni bilo. Bolj kot lupine po mojem laičnem mnenju in izkušnjah pomagajo tekoči pripravki za zalivanje in škropljenje. Vseeno ali kupljeni ali doma pripravljeni.
-
- Kraj: Občina D.Toplice
Kot piše Muha: ni problem premala količina Ca v zemlji, ampak nezmožnost odvzema Ca zaradi vročine.
Vse imam v loncih, ti pa se poleti segrejejo od sonca in zraka. Najmanj občutljivi so po mojih solidnih izkušnjah ravno češnjevci in datljevci, ostali (veliki) pa mnogo bolj. Recimo novosadski jabučar, ki mi je top v vseh pogledih, je črn še v hladnem poletju :(
Vse imam v loncih, ti pa se poleti segrejejo od sonca in zraka. Najmanj občutljivi so po mojih solidnih izkušnjah ravno češnjevci in datljevci, ostali (veliki) pa mnogo bolj. Recimo novosadski jabučar, ki mi je top v vseh pogledih, je črn še v hladnem poletju :(
-
-
Bravooo
Jaz komaj preverjam kaljivost semen...
....2016 jih je več ali manj večina in glih kakšne obilne kalitve si ne obetam.
Iščem pa seme Blush Tiger,če ima kdo na zalogi 4 semena.
Dobila,hvala._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/Nazadnje urejal/a notranjka 12 Feb 2024 10:36; skupaj popravljeno 1 krat

Jaz komaj preverjam kaljivost semen...
....2016 jih je več ali manj večina in glih kakšne obilne kalitve si ne obetam.
Iščem pa seme Blush Tiger,če ima kdo na zalogi 4 semena.
Dobila,hvala._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/Nazadnje urejal/a notranjka 12 Feb 2024 10:36; skupaj popravljeno 1 krat