Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaktusi - fotografije

Hrast1

Odgovor Napisal/-a Hrast1 »

Tudi v moji zbirki imajo Astrophytumi posebno mesto:_________________Ne sanjaj življenja, živi svoje sanje!Nazadnje urejal/a Hrast1 14 Jan 2019 23:03; skupaj popravljeno 1 krat
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Hrast1 je napisal/a:
Tudi v moji zbirki imajo Astrophytumi posebno mesto:

Astrophytum senile

Bravo Hrast, čudoviti posnetek krasnih cvetov. Koliko pomladi pa že šteje ta tvoj 'senile' ?
Hrast1

Astrophytum asterias v. nudum_________________Ne sanjaj življenja, živi svoje sanje!Nazadnje urejal/a Hrast1 14 Jan 2019 23:03; skupaj popravljeno 1 krat
Hrast1

Turbinicarpus klinkerianus_________________Ne sanjaj življenja, živi svoje sanje!Nazadnje urejal/a Hrast1 14 Jan 2019 23:04; skupaj popravljeno 1 krat
Binas

Odgovor Napisal/-a Binas »

Vidim, da imamo nekaj enakih kaktusov v zbirki. Jaz jih imam zelo rada, žal pa premalo pametnega prostora-delam na tem, da bo!

Moje veselje

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ta zadnja slikica sodeč po njej nam kaže netresek ne kaktus. po cvetenju bo spodnji del odmrl, medtem je zagotovo naredil kar nekaj micenih nastavkov mladih rastlin. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

So pa vse tri fotografije lepe - glede na vsebino drugace ne more biti...
Binas

Odgovor Napisal/-a Binas »

voda, imaš prav. Res je netresk. Imam ga precej na vrtu. Se je uštilil v album.

No, tole je sicer sukolenta Euphorbia

Tegale pa ne poznam

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

euphorbia je izredno zanimiva, ta dugi je verjetno eden od kaktusov Echinopsis. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Še moja malenkost Smile

Ta mali "salonski" kaktuski (salonski jim pravim zaradi velikosti in ker jih dalj od okenske police ne dam) mi sicer še ne cvetijo, ima pa kakšen od njih že nastavke, tako da jih z veseljem poslikam, čim bo akcija Smile

Zunanjih herojev pa žal ne poznam po imenih (eni so klasične "bunke" oz. najverjetneje iz družine echino kaktusov, drugi so listnati), sta me pa dva že presenetila s cvetom in nastavki, ki bodo šele zacveteli:

_________________go with your instinct to live as you want
Odgovori