Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tomatillo - Physalis ixocarpa

Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Zdravo!

Ima mogoče kdo kaj semen viška?_________________Dies diem docet
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Se že dogovarjam Smile_________________Dies diem docet
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Cmru je napisal/a:
Ima mogoče kdo kaj semen viška?

Sem ti odgovorila na ZS.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Letos imam prvič tale tomatilo. Zanimiva rastlina in lepi cvetovi.

Zaenkrat imam na njivi le enega, še eno sadiko pa imam doma v posodi.
Sem še v dilemi ali naj jo pustim tako ali pa naj v bližnji prihodnosti ( ko se bo naredil kakšen prostor ), presadim še to na njivo ...
Menda zadeva, ko zraste, zavzame kar nekaj prostora.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ja, res zavzame precej prostora. Meni je predlani, ko sem ga nazadnje gojila, pokrival cel kvadratni meter. Krasno rastel, cvetel, imel plodove... zorel je pa tako pozno, da sem imela le malo od njega. Se ne grem več._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Meni je najbolje rodil, ko je bilo več rastlin posajenih skupaj. Verjetno je boljše medsebojno opraševanje. Eno leto sem imela pa samo eno sadiko in bilo veliko pridelka. AB, če imaš prostor, svetujem, da še drugo posadiš na njivo. Ali pa vsaj prestaviš lonec (če je le ta dovolj velik za odraslo rastlino).
Andrej Banko

Ja, to glede 1 kvadratnega metra sem tudi jaz zasledil. Trenutno lahko drugemu nudim le kakšnih 40 x 40 cm ali pa če lonec zaenkrat vkopljem na prostor za buče, tam je še kar nekaj golega prostora, ker se še niso razrasle ( posajene prejšnji teden ).
Bom verjetno kar tako naredil, jutri odpeljem.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ni bil problem rodnost, čeprav je bila samo ena rastlina. Polna polnih lampiončkov, samo bunkice nikakor niso dozorele. Še danes ne vem vzroka. Sicer bi ga z veseljem še gojila, ker mi je všeč okus - seveda zrelih._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami, pri meni je bilo isto. Košata in obilno rodna rastlina, a zrelih praktično nisem dočakala.
Andrej Banko

Jaz sem se pa odločil, da pri meni pa bodo dozoreli ! Wink
Odgovori