Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Seno v začetni fazi trohnenja porablja večje količine dušika, zato naj bi se za gojenje krompirja uporabljajo že malo natrohnjeno seno._________________naredimo svet lepši
damjan

Odgovor Napisal/-a damjan »

ŽIVJO

V EVROGARDENU nimajo krompirja BELLAROSA manjših pakiranjih od 10 kg.Če ga ima kko za prodat naj me pokliče na 041909658 2 kilograma.hvala lp damjan
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Za letos sem nabavila naslednje sorte: zgodnja: Adora in Carerra in srednje pozni Rudolph.

Lani smo imeli Adoro in Solaro. Oba sta mi bila zelo všeč, a Solara letos nisem opazila. Mogoče ga bom poskusila pridelati iz domačih ostankov lanskega.

Mogoče bom kupila še par kg katerega drugega, če mi bo zanimiv.
Uporabniški avatar
Plamenka

Pri nekaterih sortah krompirja piše, da so primerne za pridelovanje pod zaščitno tkanino. Kako je to mišljeno? Krompir zakoplješ v zemljo, čez daš tkanino - proti škodljivcem?
brbr

Eden od načinov pridelave krompirja je tudi ta, da krompir položiš na zemljo in prekriješ s črno folijo. Mogoče so mislili to...._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne, ne, pogosto krompir pridelujejo pod na rahlo pokrito kopreno, da je pač pridelek hitrejši., Bi rekla, da piše to pri zgodnjih sortah, ki imajo kratko vegetacijsko sezono.
Uporabniški avatar
Plamenka

Kdaj boste celinci sejali krompir?
silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Zgodnjo adoro verjetno jutri. Je že lepo nakaljena. Tudi greda je že nekaj časa pripravljena in ogreta. Pa potem bom gredo pokrila z zimsko kopreno.
brbr

Adoro verjetno drug teden (dan za korenino), na vrt pod seno. Ostali dve sorti (Red Fantasy in Monte Carlo) pa enkrat začetek aprila, na njivo, pod seno._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka

Pri nas ga bomo verjetno kar v začetku aprila, ko bo spet dan za korenino. Do naslednjega tedna še ne bo pripravljeno.
Odgovori