Tole vreme je vse zamešalo

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Pri nas pa spet čisto nič. Dež se je z vzhoda približal Ljubljani, naprej pa mu ni uspelo. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Še dobro, da sem paradižnike sadil kolikor sem lahko globoko in jih te dni še nisem zalival. Bo kmalu potrebno, saj zemlja že na široko zeva. Kakšnih reči sploh ne moreš presajati/sejati. Kjer je bil krompir bo ostala gola zemlja, namesto da bi posadil radič ali fižol. Rolling Eyes
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bicikel, če ni prevelika površina, zalij, pokrij z dvojno kopreno, če to narediš zvečer ali zjutraj, lahko potem popoldan prekoplješ in poseješ/posadiš. Če daš še kaj čez kopreno, še toliko bolje, pa čeprav le nekaj odrezanih vej nečesa zelenega, kakšne leske ali kar pač imaš. Preverjeno.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Pri nas je, hvala bogu, tako perfektno zalito, je deževalo nocoj že tretjič. Bom malo nasejala še Canasto in in stročji fižol. Pa nekaj gazanij še imam za potaknit. Super bo. Ja, pa malo motovilca bom poskusila nasejati, mogoče mi pa spet rata tako kot lani._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Bicikel

Metuljc, glede na napovedi bom lahko vesel, če bom z zalivanjem lahko obdržal tisto kar že imamo. Pričakujem, da bodo ponekod tudi kar kmalu prepovedali zalivanje iz vodovodov. K sreči imam solidno zalogo vode (2500l), ki pa si je ne upam trošiti za nove grede, vrta namreč ni malo.

Na Accuweather dokler jim seže napoved za naš konec ni niti enega dneva z dežjem razen kakšnih ploh, ki so ali pa ne.

Julij:

Avgust:

Moram malo jamrati že v naprej Rolling Eyes

Aja, Marija ali misliš, da lahko česen kaj zalijem, da se bo sploh lahko širil? Zemlja je namreč tako trda, da je rast glavic zagotovo čisto ustavljena.
metuljc

Ti kar jamraj, pomaga....... Wink
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Da ja? Jaz jamram že ene deset dni pa ni nič videt, da bi kaj padlo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Sem se večkrat spomnila na vas Primorce, kako so zgoraj zelo skopi z dežjem do vas Crying or Very sad .
Ja, bicikel, česnu bi v tem času kar prav prišlo zalivanje, ker v kamnu se sirotek res težko širi. Lani sem ga tak čas tudi jaz zalila, no letos pa k sreči ne bo potrebe. Sem pred parimi dnevi že imela zalivanje česna v načrtu, pa me je k sreči dež prehitel Very Happy ._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Bicikel

Bo verjetno namesto jamranja potrebno odplesat nekaj indijanskih plesov Embarassed
metuljc

Začni, bicikel, v četrtek in petek obljubljano vsaj plohe (in nevihte).
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Saj so bile prejšni teden tudi napovedane pa zahodno od Ljublane ni bilo niti kaplje.
presneta vlada spet je suša! Laughing Laughing Laughing_________________Narava vse povrne!
Odgovori

Vrni se na “Čvek”