Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Identifikacija naših vrtnic
Moderator: Melona
Lilija videti bi morala mojega york&lancaster, ko bi dal skozi rusko fronto. Preresetano, prezveceno in prizori orgij od minic, zelenih in pikastih pa ajdovcev. Samo se junijci manjkajo, pa je vojska popolna _________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Uši sem pospravila, danes sem pa zagledala še dodatne črne hročše na Darby-ju.Mene bo kap, če jutri sploh ne bo več cvetov.
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
To sem poslikala danes zvečer, kaj bo jutri ne vem, skrbi me kako se bom pohvalila s cvetočimi "petrovičkami",saj me mrčes prehiteva._________________Lep dan in uspešno delo.
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
To sem poslikala danes zvečer, kaj bo jutri ne vem, skrbi me kako se bom pohvalila s cvetočimi "petrovičkami",saj me mrčes prehiteva._________________Lep dan in uspešno delo.
Lilija, tudi sama letos pričakujem prve cvetove jeseni posajenih vrtnic. In tudi mene je skoraj kap, ko sem v komaj odprtem cvetu našla te hrošče (samo moji so taki temni, malo pikasti pri glavi).
Vzela sem plastenko, natočila vode do polovice in jih pobrala vanjo. Vem, ni lepa smrt in žužki si niso sami krivi, da so taki kot so - ampak jaz vseeno hočem videt kakšen cvet!
Vzela sem plastenko, natočila vode do polovice in jih pobrala vanjo. Vem, ni lepa smrt in žužki si niso sami krivi, da so taki kot so - ampak jaz vseeno hočem videt kakšen cvet!
Kdor je vplačal članstvo Premium pri HMF naj povem iz izkušenj, kako jaz delam.
Recimo če vpišeš vse iskalne kriterije katere imaš (oz. še preveč kriterijev) ti jih res zreducira. In važno je kaj napiše žlahtnitelj k opisu. Nekatere so pod red, druge magenta, tretje deep pink, a v bistvu so skoraj iste.
Če kljub iskanju vaše ne najdete potem morate iti bolj na široko.
Recimo barva RED (ANY RED), seveda razred če ga poznate, in vsaj okvirno vonj, če veste da je strong, drugače bolje ne pisati nič. In potem iščete.
Recimo če vpišeš vse iskalne kriterije katere imaš (oz. še preveč kriterijev) ti jih res zreducira. In važno je kaj napiše žlahtnitelj k opisu. Nekatere so pod red, druge magenta, tretje deep pink, a v bistvu so skoraj iste.
Če kljub iskanju vaše ne najdete potem morate iti bolj na široko.
Recimo barva RED (ANY RED), seveda razred če ga poznate, in vsaj okvirno vonj, če veste da je strong, drugače bolje ne pisati nič. In potem iščete.
Mogoče je pa res SHROPSIRE LAD. Sicer sem na hmf videla, da ima notri tudi neke nianse med roza in marelico vendar precej manj kot AD. In sem takoj spet šla gledat moje ( imam jih namreč 4), ki so precej rumeni, ampak na enem grmičku sem pa odkrila cvet, ki se odpira in ima notri podobne nianse. Bom slikala zvečer in še to prilepila.... Ja vaše rožnike bi pa z veseljem prišla kdaj v prihodnosti povohat...
Najbolje, da za jesen naročim še enega Petrovičevega Abrahama pa potem naslednje leto primerjam... Ampak celo leto me bo mučilo kaj to je...Če katera od strokovnjakinj hodi kaj mimo Celja pa naj pride naredit identifikacijo.
Kakšen vonj ima Shropsire Lad?
Najbolje, da za jesen naročim še enega Petrovičevega Abrahama pa potem naslednje leto primerjam... Ampak celo leto me bo mučilo kaj to je...Če katera od strokovnjakinj hodi kaj mimo Celja pa naj pride naredit identifikacijo.
Kakšen vonj ima Shropsire Lad?
Evo slika popolnoma odprtega cveta mojega domnevnega Abrahama...
in še malo bolj obarvan cvet, ki je nekako bolj skrit med vejami. Vsi ti grmički so cel dan na soncu, najbrž so tudi zaradi tega bolj svetli...
in še malo bolj obarvan cvet, ki je nekako bolj skrit med vejami. Vsi ti grmički so cel dan na soncu, najbrž so tudi zaradi tega bolj svetli...