Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Echinacea - ameriški slamnik

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zanimivo!!! Tisti, s pokončnimi jezički. Kaj vse se mu je skrivalo v genih? Oni drugi je pa itak kralj, v kakšnega lepotca se je razvil!

Jih moraš kaj dosti zalivati? Moji so kar žejni. Čez poletje je to edino rastje na obrobku, ki ga moram nujno občasno zaliti. No, ja, perile tudi.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ta teden sem prvič morala zaliti dva lani kupljena slamnika, ki sta bila uvela. Ostalim ni videti, da bi bili žejni. Občasno zalijem edino nekaj sejancev, ki so bili v zadnji ohladitvi presajeni na novo gredico, da ni preveč prazna.
Lado

Odgovor Napisal/-a Lado »

S kolikšno dozo vode pa zalivaš omenjeno površino?
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Plamenka, lepi._________________Naj raste
Lado

tajci je napisal/a:
Plamenka, lepi.

Verjetno si omenjeno mislila, kajne?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ne, ne Lado, mislila je slamnike. Wink
Lado

Aha.
Potem je bilo nerazločno napisano.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Lado: nič ni bilo nerazločnega. Tole je tema o slamnikih, Plamenka je pa nik uporabnice, ki je napisala prispevek , na katerega se je odzvala tajči.

Saj se boš počasi navadil in bo nejasnosti čedalje manj.

Mimogrede: lepo bi bilo, če bi napisal kraj ali okolico, v kateri vrtnariš. Pripomore h kvalitetnejši razpravi, kadar gre za konkretna vprašanja. Radi preberemo tudi krajšo predstavitev v rubriki-forumu Predstavitve članov. Kar seveda ni obvezno, marsikdo pa z veseljem napiše kaj malega o sebi.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Ja, gojiteljica je bila v mojih mislih. Zelo lepo ima urejeno, težko najdeš besede, da bi opisal te presežke. Upam, da bo tudi pri meni enkrat tako._________________Naj raste
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala za pohvale. Wink
Lado, tu na Gartlcu nas je veliko, ki smo si nadeli cvetlična, rastlinska, živalska imena. Wink

Takole se razvijata slamnika, katerih fotografije sem objavila zadnjič.

Ta z 'jezički' postaja pravi lepotec.

Drugi sejanec je naredil 'kapico':

Ostali sejanci so v različnih odtenkih rožnate, ta je zelo svetlo roza barve:

Tu je še nekaj kupljenih lani ali predlani. Upam, da bo še kdo objavil svoje fotografije ameriških slamnikov.

najbrž Orange spider

Strawberry and cream

Julia

Cherry fluff

Marmalade

Odgovori