Stran 4 od 4

Objavljeno: Po Avg 24, 2015 12:20 pm
Napisal/-a figula
.... je hudo aromatična, drži Smile njena semena so sestavina "7 začimb" (seven spices).
Zato jo imam namen dati tudi v sol za jelo in kopanje. Me zanima, kako se bo barva obdržala/odrazila v soli.

Je proti-vnetna, anti-bakterijska, proti krčem, ima veliko anti-oksidantov, .... in se smatra adaptogen - deluje na več organov hkrati in je varna za daljše uživanje.

juglans - glej da ne boš pozabil poslikati in napisati kar boš zvaril Smile

Objavljeno: Po Avg 24, 2015 1:55 pm
Napisal/-a muha
tiana: mlado perilo sem dodajala špinači, ko je bilo te še premalo, perila mi je pa na vrtu rasla kot plevel. Liste sem sušila za čaj. Meni se ni zdelo, da bi imela kaj močan okus. Nič kaj močnejši od pekočih kopriv.

Objavljeno: Pe Avg 05, 2016 12:53 am
Napisal/-a Tiana
Letos jo je bilo res povsod veliko (lani je semenila na onem mojem rožnem kupu zemlje). Ker smo jeseni prestavljali zemljo se je zasejala čisto povsod. Na zelenici sem jo enostavno pokosila in je bil mir. Tole na zeliščni gredici in še ene par sem jih pustila. Upam, da bom letos bolj pridna in bom dejansko uspela vsaj jo posušiti za čaj, če že nič drugega.