Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprike 2014

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Paprika, vse ti piše na steklenički. V glavnem, preventivno škropim z 5 ml na liter vode; mimogrede, z dvolitrsko škropilnico okomandiram vse moje plodovke, pa še kaj zraven.

Pršice bi škropil najmanj z 10 mili. Vsekakor bi to zadevo probal pred kemijo, ker je neem olje res vsestranska zaščita.

paprika je napisal/a:
Ena možnost je tudi Karate zeon vendar ta ni sistemik je dotikalni
kar pomeni da je treba obračat liste.

Nekje smo se pogovarjali o kvalitetnem škropljenju vse površine rastlin, predvsem listov spodaj.

Pozabil sem v tisto temo dodati sliko tele 2 litrske škropilnice

http://www.trbanc.si/trbanc/images/slike/povertools/skropilnicaa/skrop1.gif
Boljše za male vrtičkarje skoraj ni! šoba se zasuka za več kot 90° in to v vse smeri. Sam opravim 70 - 90 % škropljenja s šobo navzgor; škropivo tako in tako pada potem navzdol. Plus zaključna korekcija, ko vse rastline poškropim še po vrhu.

Tudi če rabim več litrov škropiva, grem rajši ponoviti škropljenje s to škropilnico. Vidim pa, da se jo mogoče teško dobi; če jih kdo najde, bi vzel eno za rezervo.

LP_________________mfranc
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

mfranc je napisal/a:

Nekje smo se pogovarjali o kvalitetnem škropljenju vse površine rastlin, predvsem listov spodaj.

LP

Ima kdo link?
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Ne vem točno, kam tole prilepiti, bom dala kar k paprikam. Mislim, da je sladek feferon, ki mi ga je lani dala Metuljc za mojo mami. Letos sem ga posejala tudi jaz. Ampak nimam pojma o feferonih in čilijih.

Zanimivo raste tale rastlina. Listi so povešavi, celotna oblika rastline je ozka. Nimam pojma, koliko časa naj čakam, preden plodove lahko trgam - ne vem, kako bi morali izgledati na koncu. Se kaj obarvajo? Postanejo še precej bolj mesnati? Metuljc? Anyone? Help Question
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Obarvajo se zanllsjivo, morda bodo oranžni, lani sem imela take oranžne, če sem ti letos dala seme,........bi lahko bili.
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Ne, nisem dobila semena, lani spomladi sem dobila eno sadiko na srečanju v Ljubljani.
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

mfranc je napisal/a:
Paprika, vse ti piše na steklenički. V glavnem, preventivno škropim z 5 ml na liter vode; mimogrede, z dvolitrsko škropilnico okomandiram vse moje plodovke, pa še kaj zraven.

Pršice bi škropil najmanj z 10 mili. Vsekakor bi to zadevo probal pred kemijo, ker je neem olje res vsestranska zaščita.

LP

A dodaš kaj olja in detergenta?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Paprika, olja ne rabiš, saj je v njem neem olje. Zelo smotrno se mi zdi njihovo novo navodilo, da se škropivo napravi z vodo temperature 30° C.

LP_________________mfranc
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

_________________LP seba993
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Čestitke Seba, čudovite paprike in predvsem zdrave. Jupi

Z vsem dolžnim spoštovanjem, naslavljam vprašanje na tiste, ki bi mi znali pomagati ali svetovati. Napol zreli plodovi začenjajo gniti. Fotografije danes odtrgane paprike.

Je pa v vsaki takšni papriki luknja, tako, da mislim, da pride "nepridiprav", od zunaj.

Hvala že v naprej tistemu ali tistim, ki mi bo/ bojo pomagali. HVALA!!!_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Gosenice najverjetneje, lahko pa tudi polži. Tudi pri meni je na tak način lani bila požrtija na paprikah._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori