Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kuštra
Moderator: Melona
Sem gledala na HMF, tudi ni nobene fotke spodobnega grma, čeprav jih je precej. Austin pa tule http://www.davidaustinroses.com/australian/handbook.pdf svetuje poletno rez, če želim ohraniti obliko grma. Jaz je res ne obrezujem. Tisto dolgo vejo sem upognila tja na levo, nima nobenega cveta, grmiček pa ni nič zrastel in se ni niti zgostil.
enake težave sem imela jaz, no, jih še imam, z Louis XIV. Seveda sem tudi strmarila in nabavila Summer Song, predvsem zaradi barve. Ker več rastnih sezon pri Lujzeku ni pomagalo, da bi se zgostil, bom delala potaknjence in jih dodala grmu. Enako strategijo bom uporabila pri Summer Song. Če ne bo šlo, boš čez dve leti dodala sadiko._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Anne Brontë
Tole je tista Leda, ki ni Leda. Gospa Škorjanec mi je vnaprej povedala, da je prišlo do neke zmešnjave in ni bila prepričana, katera je, samo to je vedela, da je damaščanka. Sem jo torej naročila kot presenečenje. Zdaj mi je pa postala všeč in bi čedalje raje vedela njeno ime. Diši močno, po cvetličarni pač. Ima katera kakšno idejo? Vem, da je skoraj nemogoče identificirati vrtnico po fotki, pa morda kljub temu?
Krasno Melona, letos je pri tebi že zelo košato in nekatere s svojo barvo ali rastjo kar kličejo k sebi.
Ni mi jasno ali imaš res Falstaff? Prvič barva je zelo, zelo temna, drugič imaš toliko cvetov in rast je nekam nizka. Pri meni ne gre nikamor ima kaka dva cveta na leto in to je vse._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Ni mi jasno ali imaš res Falstaff? Prvič barva je zelo, zelo temna, drugič imaš toliko cvetov in rast je nekam nizka. Pri meni ne gre nikamor ima kaka dva cveta na leto in to je vse._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Cinija, Acropolis ima nekaj časa cvetove v začetni barvi, potem šele začnejo zeleneti. Pri meni traja približno dva tedna, da opazim spremembo, so pa samo pozno popoldne na soncu. Brez skrbi, preden ovenejo, se bodo gotovo spremenili.
Poezija, jeseni sajeni Falstaff sem fotografirala, ko je bil povsem polegel po dežju in svetloba je nagajala. Če ga primerjam s fotkami na HMF, najdem veliko tako temnih. Bo tole bolje? Zdaj se je že malo osušil in svetloba je drugačna, še vedno pa visi nizko, se vidita dve dolgi veji.
Poezija, jeseni sajeni Falstaff sem fotografirala, ko je bil povsem polegel po dežju in svetloba je nagajala. Če ga primerjam s fotkami na HMF, najdem veliko tako temnih. Bo tole bolje? Zdaj se je že malo osušil in svetloba je drugačna, še vedno pa visi nizko, se vidita dve dolgi veji.