Stran 31 od 92

Objavljeno: Pe Apr 07, 2017 10:06 am
Napisal/-a Bicikel
Hmmm, tega bi se pa splačalo ohraniti, če se izkaže dovolj dober tudi po okusu. Glede na velikost in komaj 70 dni do zrelosti je že čisto preveč fajn. Razen, če so pobirali napol zrele.

Objavljeno: Pe Apr 07, 2017 10:21 am
Napisal/-a Plamenka
Bicikel, misliš Bezrazmernyi? Tudi meni se zdi zanimiv, po opisu. Ga pa nimam in računam, da bo Notranjka poročala o njem poleti. Wink

Objavljeno: Pe Apr 07, 2017 10:25 am
Napisal/-a Bicikel
Ja tega sem mislil, pa nisem natančno napisal. Sklepam na podlagi opisov, ki jih je našla Metuljc:

http://tatianastomatobase.com/wiki/Bezrazmernyi
http://tomatoeden.com/?31,bezrazmernyi

Objavljeno: Pe Apr 07, 2017 10:36 am
Napisal/-a Plamenka
Mene pa zanima, kakšen okus bo imel Novogodnyi, ker piše, da si prizadevajo za čimboljši okus skladiščnih paradižnikov. Posadila ga bom v rastlinjak, da se bo čimdlje obdržal, potem pa potrgala nekaj zelenih plodov, da bom videla, koliko časa se bodo obdržali. Prej sem ga izbrala samo zaradi listov z dlačicami, niti nisem vedela, kakšne barve je. Wink

Objavljeno: Pe Apr 07, 2017 10:18 pm
Napisal/-a thag
JANEZ L je napisal/a:
Lp!

kdaj boste sadili v rastlinjake? Se poigravam z mislijo, na prihajajočo soboto... Wink



Jaz sem stiri dal ze v zemljo v rastlinjak prejsnji teden, Zdaj ze pocasi rasejo. Smile Cakam, da drugi se nekoliko zrasejo, da jih presadim Smile Pa tudi melancane sem ze. V nedeljo bom se kumare in bucke Smile

Objavljeno: So Apr 08, 2017 11:05 am
Napisal/-a voda
jaz sem tukaj v Lj., 6.IV. posadila pod tunel 5x2 paradižnika, 3 sorte pelatov in golden fish visoke cca 7cm do vratu v pognojeno zemljo. dobro zalila, vmes in okoli položila lisnate bambusove vejice (kao ono zaščita čez noč ko je bolj mraz) in naročila naj se tunel ne odpira cca 10 dni. mgoče za zračenje ena stran, pa mogoče sploh ni nujno. rastline so že od majhnega uživale prostost od sredine marca naprej pod napuščem v I. in v aprilu tukaj v Lj. prav zanima me kako bo taka zgodnja umestitev v vrtno zemljo na gredico uspešna. lpvoda

PS: mogoče danes še dodam 2x2 papriki._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Objavljeno: So Apr 08, 2017 10:21 pm
Napisal/-a platar
Na našem koncu jih imam v rastlinjaku že od začetka aprila, danes jih je 10 šlo v zemljo.(tisti ki začenjajo cveteti) Lani sem jih okoli 15.4 imel že tudi zunaj, dobil jih je tudi sneg pa jim ni škodovalo. Samo pokril sem jih s kopreno. Naslednji teden jih nameravam tudi letos dati kakih 10 od zunaj v zemljo. Če bo možnost zmrzali jih bom pa poškropil z baldrijanom in upal na najboljše. Imajo sicer sončno lego hrbet jim greje tudi škarpa rastlinjaka, ki se čez dan lepo segreva ponoči pa toploto oddaja.
[img]
Nazadnje urejal/a platar 09 Apr 2017 19:50; skupaj popravljeno 1 krat

Objavljeno: Ne Apr 09, 2017 10:58 am
Napisal/-a notranjka
Plamenka je napisal/a:
Mene pa zanima, kakšen okus bo imel Novogodnyi, ker piše, da si prizadevajo za čimboljši okus skladiščnih paradižnikov. Posadila ga bom v rastlinjak, da se bo čimdlje obdržal, potem pa potrgala nekaj zelenih plodov, da bom videla, koliko časa se bodo obdržali. Prej sem ga izbrala samo zaradi listov z dlačicami, niti nisem vedela, kakšne barve je. Wink


Moje opažanje je takšnole:kljub temu da skladiščne sorte sejem v zadnji rundi in bi res naj bile bolj pozne se mi to ne obnese.Ponavadi res rodijo malo kasneje ,ampak da bi jih pa prav skladiščila pa žal se ne obnese.Mogoče nimam primernega prostora,dovolj temnega in dovolj hladnega.Domača špajza je samo temna,žal ravno hladna ni.Kleti tudi nimam.

In še to sem opazila pri skladiščnih sortah da nimajo tako zelo specifičnega paradižnikovega okusa,tudi pulpa ni tako sočna.Malo že zakisa da da tisti občutek da ješ paradižnik,žal pa več ne.Skoraj so mi bolj všeč paradižniki ki jih poberem zelene pred zmrzaljo in potem zorim na okenski polici.

In mogoče še tole :vse te sorte ki so klasične rdeče in jih klasirajo kot solatni paradižnik za skladiščenje in je seme iz Rusije ali njej bližnjih držav se mi zdijo vsi enakega okusa.
Zdaj mogoče jim delam krivico in to je res samo moje skromno mnenje,ampak meni se zdijo vsi okusi zelo podobni,struktura prerezanega plodu ista itd ,..._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Objavljeno: Ne Apr 09, 2017 10:55 pm
Napisal/-a Rade
Če bo takšno vreme še naprej, bomo lahko sadili v grede že okoli prvega maja, heheh_________________kar zraste pač zraste

Objavljeno: Ne Apr 09, 2017 11:18 pm
Napisal/-a julijak
Uh Notranjka, sem prav zares dolgo gledala tvoj ekstremno dolg seznam, pa sem opazila, da bi lahko še kako seme imela, da boš presegla številko 400, če ne 500 Embarassed
Ti bom z veseljem pomagala pri uresničitvi oz. podiranju rekordov Wink

Jaz sem komaj danes pikirala paradižnike in čilije. Oni hudičev črvek od one mušice mi je pojedel vsaj 8 sort, tako da bom zdaj en dan ponovila vajo. Kot vidim, ste eni že pripravljeni na delo na vrtu Laughing