Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lpmami je napisal/a:
Ja, tole s samo moškimi ali samo ženskimi cvetovi opažam pri bučkah vsako leto. In tako težko čakam, da so končno oboji, da imam kaj od njih, ne le občudovanje njihove lepote...

lpmami, tudi moški cvetovi so v kulinarični užitek lahko...............no, ženski tudi, če ni moških cvetov blizu.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moje bučke so se danes preselile na vrt. Tja do konca maja bodo še pokrite s kopreno, predvsem kot zaščito pred vetrom, da jim bo topleje. Komaj čakam prve plodove, še posebej lagenarijo (figula, hvala Very Happy )
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Metuljc, saj vem, da so ocvrti cvetovi uporabni, ampak se cvrtja izogibam._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc

Ni potreb po cvrtju, lahko jih podušiš, narezane na trakce, skupaj z malo bazilike, dodaš jajce, premešaš, malo soliš in popraš,.............dober tek.
Pa poljeni, recimo.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tole z dušenimi bučnimi cvetovi je videti prav okusno, bom preskusila razen če seveda letos zanalašč cvetijo moški in ženski hkrati ._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Mene pa zanima, ce se mi izplaca zopet sejati bucke, ali kupit morda kako sadiko ? Moje se nekakoustavljajo in mislim, da po pocasi konec, ali pac? Z kumarami npr. sem letos vec kot zadovoljen, imam 2 sorti in toliko, da sem ze vse klege in znance zalozil medtem ko bucke pa ..._________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
metuljc

Za cukete je po moje še čas. Konec koncev, izgubiti nimaš kaj. Pa mimogrede vseeno posadi še nekaj kumar, če tele tvoje prehitro dobi plesen. (M. Pušenjak vedno tako svetuje).
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Bucke cukete in kumare se splaca sedaj se posadit in tako podaljsat sezono. Bucka, vzklila pred tremi tedni, je danes imela ze prvi plod. Kumare pa so sele ven prilezle. Je pa pri meni problem susa in te mlade sadike moram zalivat, zato zdaj do prvega dezja ne sadim nic vec._________________CARPE DIEM
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Kaj mislite - je teoretično možno, da bi tale moja bučka še kaj delala, potem ko ji je nekdo takole kruto odgriznil steblo?

Crying or Very sad_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc

Pusti jo kak dan ali dva (in s tem tvegaj, da ti jo taisti poje). Ali pa jo odreži in pojej ti (in tvoji). Wink
Odgovori