Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2016
-
- Kraj: Domžale
Zdaj naj bi bilo tri dni še kar stabilno vreme, vsaj tukaj v osrednji Sloveniji.
Potem pa od sobote do do prihodnjega četrtka menda oblačno s pogostim dežjem.
Se bom potrudil in jutri ali pojutrišnjem posadil česen. Saj jaz tako ali tako ne sadim kakšnih večjih količin in bi mi moralo znesti.
Dve ali tri vrste zarodnih čebulčkov od brbr, pa še malo enega drugega zimskega "Gardacho",
ki sem ga za probo kupil zadnjič kupil na dnevih odprtih vrat v Vrtnarski hiši na Rudniku.
Bom pa najverjetneje potem naslednje leto posadil še malo spomladanskega. Katerega priporočate ? Ptujskega spomladanskega ali katerega drugega ?
Pa še to... Teta pred sajenjem vedno namaka česen v kamiličnem čaju. Prav tako grah in fižol.
Tukaj sem prebral, da ga pa v žajbljev čaj. Kaj je zdaj bolje ? Morda mešanica ?
Potem pa od sobote do do prihodnjega četrtka menda oblačno s pogostim dežjem.
Se bom potrudil in jutri ali pojutrišnjem posadil česen. Saj jaz tako ali tako ne sadim kakšnih večjih količin in bi mi moralo znesti.
Dve ali tri vrste zarodnih čebulčkov od brbr, pa še malo enega drugega zimskega "Gardacho",
ki sem ga za probo kupil zadnjič kupil na dnevih odprtih vrat v Vrtnarski hiši na Rudniku.
Bom pa najverjetneje potem naslednje leto posadil še malo spomladanskega. Katerega priporočate ? Ptujskega spomladanskega ali katerega drugega ?
Pa še to... Teta pred sajenjem vedno namaka česen v kamiličnem čaju. Prav tako grah in fižol.
Tukaj sem prebral, da ga pa v žajbljev čaj. Kaj je zdaj bolje ? Morda mešanica ?
Jaz sem včeraj uspela posaditi eno gredo (potrebujem 3ure), pa še to bolj na silo - ves čas je po malem rosilo, zemlja je odločno premokra. Torej na dan lahko posadim dve gerdi. Čaka še 7gred. Lepo vreme bo samo še jutri... Ker se računica nikakor ne izide, intenzivno razmišljam kako bi se klonirala, saj kakšnih zagnanih pomočnikov nimam . malo me skrbi edino, ker so danes napovedali, da se bo ob prihajajočem dežju tudi hladilo in ni izključeno sneženje do nižin...._________________naredimo svet lepši
Zelo si ti pridna in jaz, kljub napovedim, verjamem, da boš to izpeljala. Res boš morda potrebovala kakšno pomoč. Da sem bliže bi ti priskočila na pomoč.
Morda pa le ne bo tolk deževnih dni, kot jih napovedujejo in ti bo uspelo in boš CARICA .
Vse dobro in lp
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Morda pa le ne bo tolk deževnih dni, kot jih napovedujejo in ti bo uspelo in boš CARICA .
Vse dobro in lp
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
- Kraj: Domžale
Eni ste že pridni, vidim... Jaz bom tudi sadila jutri popoldan, če bo vse po planih in bo mož dopoldan zoral njivo. Če ne, pa v soboto dopoldan.
Včeraj sem že pripravila stročke. V primerjavi z nekaterimi vami imam zelo malo dela. Za posaditi imam samo dve gredici, preračunano v dolžino je to 24 metrov dolga črta česna. Za drugo leto spet malo manjšam velikost vrta. Stiska s časom narekuje svoje (in verjetno zdrava pamet, bi se strinjal mož)
Brbr in njej podobni, ki boste ure oz. dneve dolgo sklonjeni nad zemljo s česnom v rokah - RESPECT!! Upam, da vam uspe po planih.
Če bi kdo želel posaditi nekaj zarodnih čebulic česna Anka, jih imam nekaj viška in jih z veseljem pošljem. Ni jih sicer številčno ogromno, ampak so kar solidno debeli in ne čisti drobižek, kot sem ga imela pred dvema letoma.
Lep dan!
Včeraj sem že pripravila stročke. V primerjavi z nekaterimi vami imam zelo malo dela. Za posaditi imam samo dve gredici, preračunano v dolžino je to 24 metrov dolga črta česna. Za drugo leto spet malo manjšam velikost vrta. Stiska s časom narekuje svoje (in verjetno zdrava pamet, bi se strinjal mož)
Brbr in njej podobni, ki boste ure oz. dneve dolgo sklonjeni nad zemljo s česnom v rokah - RESPECT!! Upam, da vam uspe po planih.
Če bi kdo želel posaditi nekaj zarodnih čebulic česna Anka, jih imam nekaj viška in jih z veseljem pošljem. Ni jih sicer številčno ogromno, ampak so kar solidno debeli in ne čisti drobižek, kot sem ga imela pred dvema letoma.
Lep dan!
Andrej Banko je napisal/a: |
A lahko daljša moča in mraz škodita posajenemu česnu ? Je možnost, da zgnije ? |
Po moje ni problema. Mraz zagotovo ne, moča pa odvisno od zemlje. Za česen naj bi bila bolj odcedna. Če česen požene korenine, potem mu tudi moča ne bo škodila. Plavati v vodi pa seveda ne sme.
Jaz na polno sadim česen. Včeraj 1/2 (Portugalc, Kraški rdeči, Barjanc), danes sledi še Anka in potem kar bo ostalo.
Glede na vremenske napovedi ni kaj več za čakati. Temperaturno še ni tak problem, a se v mokrem ne bo dalo delati, zato sem si vzel kar dopust. 10 dnevna napoved kaže na pretežno deževne dni. Kasneje pa bo že malo pozno za sajenje.
Brbr, upam, da ti uspe vse posaditi pred dežjem, držim pesti.... (jaz imam k sreči pomočnico in gre hitreje)