Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kivi - Actinidia

Odgovori
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Tudi moj drobnoploden Issai je popolnoma pozebel - vse je počrnelo in ovenelo. Odrezal nisem nič in pustil, kaj se bo zgodilo. Kmalu so začeli poganjati novi poganjki. Včeraj pa sem videl, da so na novih poganjkih cvetni nastavki. Ni jih sicer toliko kot na prvih, sem pa vseeno vesel. Morda pa bo kaj iz tega. Issai je delno samooploden._________________lp
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Dobio sam dva korena kivija u vreme kada je vec krenula vegetacija, u ovom videu mozete videti kako oni sada izgledaju 2 meseca kasnije Very Happy.

https://www.youtube.com/watch?v=RpzqUU5Z-RY
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

juglans je napisal/a:
Tonček je napisal/a:
Sem izvedel za eno finto. Bom tisto poskusil mogoče bo ratalo.

Sem pomislil, da bo tadrugi stavek o tej finti. Ker, da imaš namen poizkusiti vem brez da to omenjaš. Laughing

Drugače pa se meni kar primejo po tej metodi, ne pa čisto vsi poganjki.
Bi me zanimalo izboljšanje tehnike, seveda.

Sporočam, da se ni prijelo nič. NIČ
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Kaj si pa počel?

Ker jaz sem jih nastrelil v lonce kakšnih 30kom in ne vem, če se nista prijela dva trije, ostalo pa vse.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Kiviji letos kar dobro kažejo._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kiviji obrani. Očitno so bili ravno prav zreli, zlahka se jih je dalo ločiti od peclja. Za praktično prvi obrod sem več kot zadovoljna - 246 komadov Very Happy
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Lepa letina, še posebej letos po mrzli pomladi.
Pravilno skladiščeni se ohranijo do maja.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hja, glede pravilnega skladiščenja se bojim, da imam problem.
V naluknjane vrečke jih že lahko dam, stalne temperature okrog 5 °C jim pa ne morem zagotoviti. Pozimi še nekako, sedajle jeseni bo pa še en čas pretoplo.

Zaenkrat sem jih naložila v plitve gajbice in čez poveznila folijo, tako, ki je posebej dimenzionirana ravno za gajbe . Lepo vse pokrije a bolj na ohlapno. Mislim, da je niti luknjati ne bi bilo treba? Sicer bom pa videla, če se bo na njej znotraj nabirala rosa. Nekaj se jih že medi med jabolki.

Pomladni pozebi smo se pri nas izognili za las. Že 50 metrov niže od nas je bilo vse posmojeno.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Jaz še kak dan počakam._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
NadaP

Odgovor Napisal/-a NadaP »

Posadila bi še en kivi. Sedaj imam Kens red. Sedaj bi pa tudi takega, da dalj časa počaka in da je dobrega okusa-bolj sladek, da ga bodo otroci radi jedli. Kakšne sorte mi priporočate? No, pomembno je tudi, da dobro prenese tudi mrzle zime take Gorenjske._________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
Odgovori