Stran 31 od 31

Objavljeno: Po Jul 01, 2024 10:42 am
Napisal/-a GrGr

Objavljeno: Po Jul 01, 2024 2:22 pm
Napisal/-a muha
GrGr: Laughing Laughing ja, takole približno je bilo. Samo,da sem čakala od aprila vse tja do oktobra.

Objavljeno: Po Jul 01, 2024 4:35 pm
Napisal/-a živa
Moje korenje je letos lepo, sejano zelo zgodaj. Nimam več težav s kaljivostjo, odkar kupujem najcenejše seme, le sveže mora biti. nič deske, nič drugega kot jarek, seme, nasutje zemlje. Poletno sejanje za jesen in zimo je običajno pogojeno z vremenskimi razmerami, ki so letos ugodne (dežuje vsak teden).

Res pa je, da razmišljam, na kakšen način narediti shranek, da bo dober za juhe in ne samo za francosko solato, pa čakam na vaše izkušnje._________________Lp, Živa

Objavljeno: Po Jul 01, 2024 9:44 pm
Napisal/-a aladin
Jaz naredim zelenjavno mešanico, kjer imata glavno besedo korenje in čebula, zraven padejo pa še koleraba, peteršilj (korenina in listi), zelena... kar pač najdem.

Ne dajat noter brokolija in/ali karfjole, ker vsebujeta preveč vode in zna zadeva zavret,

Multipraktik ima demolition party, potem pa v zmleto zelenjavo vmešam za 10% teže zelenjave soli. Natlačim v kozarce in počaka tudi nekaj let.

Včasih sem vse skupaj mešal še z olivnim oljem, pa je ratalo predrago - čeprav je bilo dobro, pa še zelenjava se je lepše zmiksala.

Zadeva je uporabna do te mere, da zavrem v grelniku pol litra vode, v skodelico čofnem eno žlico zelenjavne mešanice, čez nalijem vodo in imam instant juho.

Mešanica je tudi uporabna povsod kamor bi sicer dajal vegeto.

Objavljeno: So Sep 28, 2024 9:08 pm
Napisal/-a lpmami
Od prvih treh sejanj iz iste vrečke, za katero sem kasneje sklepala, da je seme izredno slabo kalivo, kar je vzklilo, so pa polži porazirali, so ostale tri rastline. Prva je na sliki, drugi dve sta v istem rangu. Nekaj tolažbe ...

Prvi-koren-ek-27sep2024_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Po Sep 30, 2024 9:02 am
Napisal/-a živa
Aladin, tudi jaz delam tako mešanico (odvisno od ponudbe na njivi), vendar to ni uporabno npr. za juhe, kjer želiš kose korenja._________________Lp, Živa

Objavljeno: Po Sep 30, 2024 10:07 am
Napisal/-a copatka
Živa, shrankov s korenjem še nisem našla nobenih pametnih. Zmrznjeno korenje je v juhi čudno, a nekaj paketkov z vso jušno zelenjavo vseeno dam v skrinjo.
Sicer pa jaz sveže nabranega, samo očiščenega listja in zemlje dam v posebno TW posodo za zelenjavo in se mi v hladilniku obdrži mesece dolgo, prav do pomladi.
Zakaj ga pa ne pustiš kar na njivi? Menda se dobro obnese. Pri meni ne, ker zemlja po navadi preveč zmrzne in se ga težko izpuli._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Objavljeno: Po Sep 30, 2024 10:46 am
Napisal/-a metuljc
Korenje se dobro ohrani v orehovem listju. Listje ne sme biti mokro, niti povsem suho. Tako, kot v suhem pade na tla in ga pograbimo.
V posodo damo plast listja, plast korenov ki se ne smejo tiščati, do vrha posode. Zgoraj in spodaj debelejša plast listja. Tako se je meni v hladni kleti, ki ima del tal nezabetoniran ohranil v pomlad. Še bolje od rdečega se skladišči rumen.

Objavljeno: Po Sep 30, 2024 1:10 pm
Napisal/-a brbr
Tudi jaz sem ga že skladiščila v orehovem listju, v plastičnem zaboju s pokrovom. Se je dobro ohranil.
Manjše količine, grobo očiščenega pa shranjujem v steklenem kozarcu v hladilniku. Kot pravi copatka, se ohrani mesece dolgo...

Nekaj ga pustim tudi na vrtu._________________naredimo svet lepši