Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cornus mas - rumeni dren
Danes sem šla malo v naravo in sem razmišljala, kako vplivajo neurja in padavine na gozd in na plodove v gozdu. In sem se probala spomniti, kakšne so bile drnulje lani in kakšne so letos. Neurja škodijo gozdu, ker lomijo drevesa in veje in uničujejo sadeže. Neurja povzročajo tudi delovne nesreče v gozdu. Med potjo sem videla eno zrušeno drevo po tleh, pa ornk nagnjena drevesa in veje zlomljene. Kar se pa tiče dežja, mislim, da to plodom sede, ker sadeži potrebujejo sonce in vodo. Lani se spomnim, da je bila brutalna suša in zaradi suše so se drnulje že v fazi zorenja sušile in bile so drobne in take zelo boge. Bilo je grozno! Letos tega ni. Vse je zeleno. Drnulje lepo postopoma zorijo in so lepe in bolj debele in večje. Isto opažam pri črnemu trnu. Nekatere drnulje so že zrele. Samo taknem jih in mi padejo v roko. Kmalu jih bom začela obirati.
Life is like a game ... play it ...
Dajmar super ti izgledaju drenovi .
Evo i moj dren ove godine ima zrele plodove.
https://youtu.be/rKqakuxJYEE
Evo i moj dren ove godine ima zrele plodove.
https://youtu.be/rKqakuxJYEE
Kako si pa to sčarala? Koliko je bilo drnulj in koliko bo soka?
Sprašujem zato, ker meni se zdi, da je pri drnulji več ali manj peška. Pa nekaj kožice. Kako se iz tega kaj predela, mi ni jasno.
Sicer pa - moj letošnji pridelek doslej: tri drnulje sem pojedla, eno še vidim na veji, ostalo je verjetno že popadalo v nepokošeno travo pod drenom _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sprašujem zato, ker meni se zdi, da je pri drnulji več ali manj peška. Pa nekaj kožice. Kako se iz tega kaj predela, mi ni jasno.
Sicer pa - moj letošnji pridelek doslej: tri drnulje sem pojedla, eno še vidim na veji, ostalo je verjetno že popadalo v nepokošeno travo pod drenom _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje