Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kuštra

Moderator: Melona

Odgovori
silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Tudi tvoje so se zelo lepo razrasle, prave lepotice so že.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala, Silva, sem prav težko čakala, da kaj zrastejo. Se že zdaj veselim njihove nadaljnje rasti.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Melona tudi sama imam Falstaf in niti slučajno ni take barve.Imam pa Astrid Grafin von Hardenberg je po obliki cveta in barvi identična.Zunanji rob je zelo temen notranjost svetlejša.Mogoče so ti poslali napašno.Recimo moja Pilgrim je recimo lepa roza Sad_________________LP
E.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Lepe rožce.
Ampak sem skoraj 100%,da nimaš Falstaffa. Ima precej bolj polno obliko cvetov, še zdaleč ni tako radodaren z njimi in barva ni tako intenzivna. Od mojih me zelo spominja na Tradescant-krasna temna barva, cvetovi so identični mojim in značilno ima po več cvetkov naenkrat-so precej manjši kot pri Falstaffu-u
Mirosa

Odgovor Napisal/-a Mirosa »

Zelo lepe vrtnice, a najbolj sem se zaustavila ob fotografijah tvojih vrtnic s temno viola cvetovi. Nekaj posebnega.
Uporabniški avatar
Melona

Hvala, Mirosa, tudi tisti, ki hodijo mimo hiše, se ob njih najpogosteje ustavijo.

Punce, kar se tiče Falstaffa ... Hvaležna sem za vaše opombe, ker ga imate dlje kot jaz in vrtnico v živo poznate. Sem pa vseeno v dvomih. Fotografije sem poslala tudi gospodu Viragu, ki se mu zdi, da je na fotografiji kljub vsemu Falstaff. Pravi, da Astrid gotovo ni, da sicer malo vleče na Tradescant. Imam tudi Tradescant, ki je naredil šele prvi cvet, je zdaj tak, že malo utrujen.

Tudi če gledam fotografije Falstaffa na njegovi spletni strani http://www.virag-roses.hr/ ali na HMF, ne vidim kakšnih razlik. Ali pa ne vem, kaj točno gledati. Mogoče sem vas pomotoma zavedla s podatkom, da je sajen jeseni 2014, ker dejansko je leto starejši, torej sajen jeseni 2013. Lani je naredil samo tole:

Bom pobrskala še po vaših rožnikih, da si ga ogledam. Saj ne da bi bilo življenjsko pomembno, mi pa ne bo dalo miru in če ne bo šlo drugače, si naročim še enega za primejavo Wink . Vsekakor pa hvala, da ste povedale svoje pomisleke, ker mi ni vseeno, če imam vrtnice prav označene ali ne.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi meni se zdi tvoja vrtnica drugačna od mojega Petrovićevega Falstaffa. Je pa zelo lepa.
Ravno sem prilepila nekaj slikc Falstaffa v Mavrični kotiček za primerjavo.
Uporabniški avatar
Melona

O, hvala, sem pogledala. Sem že odločena, da nabavim ''še'' enega Wink .
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Na 7. strani mojega rožnika imaš na slikah oba (Tradescant samo cvet v vazi).
Uporabniški avatar
Melona

Bobby James odpira prve cvetove.

Foxtrot se že osipa.

Njegov sport se je zasušil.

Heidi Klum šarmira Bobbyja, ki se pne nad njo.

Paul Neyron letos še s samo dvema cvetoma.

Rembrandt se je vzpel skozi krošnjo nižje hruške in takole kuka na cesto.

Russeliana ima vsak dan drugačen obraz. Popek ima belo krilce.

To se kasneje komaj kaj vidi v cvetu.

S staranjem cvet postane prava maškara.

William Grow, prav premajhen se mi zdi za toliko cvetov.
Odgovori