Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Super. Hvala !
V četrtek me torej čaka izlet v Ljubljano. V Botanični vrt, pa potem morda še v Kalio na Dolenjski cesti.
Nekaj se bo že našlo. Saj imam svojih sadik sicer kar nekaj, ampak se zelo slabo držijo in bi rad imel vsaj kakšno lepo in zdravih za rezervo ...
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Par let nazaj sem jih par kupila v botaničnem in so bile cele pretegnjene,no zraslo je vseeno.

Kakšno "posebno" sorto se dobi tudi pri gašperlinu v Mostah,če vam ni odveč skoraj 3€ na sadiko Smile
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi letos so pretegnjene, a saj se da do listov v zemljo, pa zraste.
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

Glede na to da so napovedane zelo nizke temperature razmisljam da bi v plastenjak dal kaksne svece ponoci.Da vsaj malo drzijo temperaturo visje ce seveda bo kej od tega pripomoglo.Nebi rad da mi grejo vse sadike paradiznika in paprike v plastenjaku v franze.lp
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Koprive sem namocil 24h v vodi in me zanima koliko casa bo prisoten dušik za foliarno gnojenje. Kakšno mešanico pa moram pripravit v razmerju 1:1?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Gun, mislim, da moraš za folijarnpoo gnojenje pripraviti gnojevko. 24 ur ni dovolj. Gnojevka mora vreti toliko čas, da koprive povsem razpadejo. Vsak brozgo premešaš. Posoda ja bo pokrita (zaradi nmrčesa in močnega vonja)- Tako gnojilo je zelooo močno in se ga redči v razmerju 1:8-10. Tako škropivo naj bi uporabili (zaradi moči) največ 3x v sezoni.

Rok82, če je plastenjak visok (velik volume), potem sveče ne bodo kaj dosti zalegle, se bojim. Če sadik ni preveč, ti predlagam, da čeznje povezneš plastenke, ali jih pregrneš s polami časopisnega papirja._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

rok82: zadnjič sem razmišljala, kako pokriti sadike paradižnika, če bo val mraza prišel tudi še potem, ko bodo že v zemlji pod tunelom.

Namislila sem si, da bom med sadike zapičila nekaj polmetrskih količkov in čeznje pogrnila kopreno, v en ali dva sloja, odvisno od temperatur. Koprena se ne bo dotikala sadik, zadržala pa upam dovolj toplote pri tleh, da sadik ne bo posmodilo. Ravno zato ne dajem paradižnikom tapravih opor vse do konca maja.

PS. sem šla pogledat, ti imaš že kole. Ne bo drugega, kot predlog brbr, da jim narediš papirnate kapice.
Med_Ica

Odgovor Napisal/-a Med_Ica »

Glede na nizke temperature, ki so napovedane, sveče in koprena/papir tudi v rastlinjaku ne vem če bo dovolj. Govorimo namreč o plodovkah in ne o radiču ipd... Temperature predvidene za Notranjsko, Gorenjsko in Kočevsko so res nizke, predvsem pa bodo trajale doberšen del noči. Tisti, ki imate izkušnje z obnašanjem temperature v rastlinjakih jeseni/pozimi, lahko kaj več poveste.

Ampak, da se ne bi sezona končala že aprila, svetujem uporabo kakšnega električnega radiatorja ali podobno, kot je predlagal @Trocki.
Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

Nadina se je oglasila...jupi....pisala sem ji, da jo pogrešamo...

Moji paradižniki čakajo varno v kopalnici na boljše vreme....Ven jih peljem na sončka kot da bi imela kužka ...

Naslednjo sezono se bom podala v večje količine vzgoje sadik...

ALi Ivčk ima posebno rubriko? Ona je imela včasih več vrst paradižnika kot ga ima EU .....od nje sem kupila semena....Ivčk,si nekje tukaj?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi vse moje plodovke so v hiši in čakajo da Zima mine. Za paradižnike pravijo, da naj ne bi bilo manj kot 4st._________________naredimo svet lepši
Odgovori