Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Na Guni

Moderator: Melona

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Pravkar je začela cveteti Multiflora Adenocheta, kako dolgo? Dež dan na dan in vrtnice se ena za drugo osipajo.
Slikica je spet majhna, ne odločam jaz. Kot pravi Voda-kliknite nanjo.
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Ja ta dež dan na dan je res nadležen... Doli pri meni se pripravlja na polno zacveteti eno od tvojih priporočil...
doli

Dežuje že tretji teden, ampak jaz se ne dam

Roxburghii Plena
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Kakšna lepotica malo me spominja na cvet DAPHNE,ki me je očarala.Sicer Doli pri tebi so vse posebne in na tvoji Guni absolutne kraljice Laughing ._________________LP
E.
Nikolajevicka

Odgovor Napisal/-a Nikolajevicka »

Prelepe fotografije in vrtnice Smile
Imam eno vprašanje glede plezanja vrtnice na drevo. Namreč odločila sem se, da bom našo Blairii II presadila, saj jo je letos napadla plesen in ker je dečva zanjo precej dovzetna, je uspešno okužila še cel vrt, ki se okoli nje prepleta, saj je vse skupaj preveč na tesno. Tako, da smo špricali in špricali, da so sedaj še vedno vse kravžljaste in s težkim srcem sem uvidela, da je punca prevelika za mali vrt. Sedaj pa vprašanje: Ali jo lahko posadim zraven kakšnega oreha/jablane/hruške, da bo nanjo splezala? Je pri tem kakšno pravilo na katero stran drevesa mora biti posajena (zaradi sonca) ?
In kaj moram paziti?
Blairii je morala biti cela obrezana in na jesen jo premikam. Sem pa v Volčjem potoku videla, da obožuje drevesa in plezanje, zato razmišljam o podobnem projektu.
doli

Nikolajevička pozdrav. Blairii ni rambler, pod oreh nikakor ne, daj jo bolj na rob krošnje, na sončno stran , da bo rasla po drevesu ne izpod njega. V Volčjem potoku je drevo pokončno, brez košate krošnje, če prav vidim. Upoštevaj to.
Nikolajevicka

Odgovor Napisal/-a Nikolajevicka »

Doli hvala Smile
Bom poiskala primerno drevo zanjo. Imamo ene par pokončnih na robu parcele, so pa vsa precej ali v hrib sajena ali pa prekošata. Nekaj se bo že našlo. Prvotni plan jo je bil peljat čez staro hišo (v kateri nihče ne živi in nima lepe fasade) vendar je fasada prerahla in se kruši, ko jo probamo fiksirat. To je tudi eden od razlogov da jo selim.
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Na Guni dežuje,skoraj vsak dan, kot povsod,a nekaj vmesnih trenutkov sem našla za par slikc, ko sem bila pri Doli

to so prav posebne cvetke Wink

maria lisa

ostala imena sem že pomešala Embarassed ,ogromno jih je in Guna je na polno zasajena, čeprav se še vedno najdejo mesta,kjer bodo rastle nove Wink ,žal sem bila prepozna in je prvi cvetoči val šel mimo,čeprav je polno trajnic in raznih grmov, tako,da tam pravemu ljubitelju ni nikoli dolgčas Wink
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Vse je lepo, čudovito, ampak pipike sem pa že prav pogrešala.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Kako snežno bela pipa, pa kosmate noge ima.

Srečnice, da lahko pustete vrtnicam prosto pot. Le tako se lahko pokažejo v vsej svoji lepoti. Lepe so.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori