Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Metuljc, ni problem tale konkretna bučka Wink . Mene zanima, če si rastlina lahko naredi kakšno "rezervno" steblo in dela cvetove in plodove še naprej._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, seveda, iz zalistja listov zna pognati. Ne vem pa, če to uspe vsaki grmasti bučki. Če imaš seme, posadi jih še zdaj, še ni prepozno.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Aha, hvala, Metuljc! Ji bom dala možnost. Nisem vedela, ali naj jo kar ven vržem in s tem dam več prostora sosednji. Imam itak štiri rastline in običajno pravo hiperprodukcijo, tako da novih ne bom več sadila. Bučke so skoraj vsak dan na jedilniku Laughing ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Fedex

Odgovor Napisal/-a Fedex »

Ali kdo prepozna sorto te bučke in njen okus. Vsadila se je kar sama, verjetno poleg paprike, ki sem jo kupil ali pa je bila v konjskem gnoju.

Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Kaj hudiča se dogaja z mojimi bučkami letos? Se vrnem iz morja v pričakovanju trgatve pa so vse buče take kot na sliki, veliko pa sem obtrgal še manjših "zakrnelih". Kaj jim manjka? Gnojila, premalo vode, preveč vode,...?

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi moja soseda pravi, da, kljub zalivanju, zadnje tedne njena buča tvori take plodove. Morda je po sredi vročina in nesposobnost, da bi rastlina cel plod preskrbela z vodo in hranili, pa se od peclja (in s tem vira hranil) bolj oddaljen del ne more več razvijati.
To je le moje ugibanje, morda bo kdo dal boljši odgovor.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Fedex je napisal/a:
Ali kdo prepozna sorto te bučke in njen okus. Vsadila se je kar sama, verjetno poleg paprike, ki sem jo kupil ali pa je bila v konjskem gnoju.

fedex, to mi deluje bolj kot melona, ne kot buča, sorto pa je zelo težko definirati, saj jih je ogromno.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Trocki, vsekakor je problem v vodi, morda ne toliko v zalivanju, kot prenašanju vode naprej v plod, lahko bi bilo kriva vročina in morda pomanjkanje kalija, ki skrbi ravno zato.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Aye-Aye je napisal/a:
Trocki, vsekakor je problem v vodi, morda ne toliko v zalivanju, kot prenašanju vode naprej v plod, lahko bi bilo kriva vročina in morda pomanjkanje kalija, ki skrbi ravno zato.

Nekje so mi svetovali da jim primanjkuje kalcija. Sem pa včeraj zvečer foliarno pognojil s kalcijem ter PK gnojilom, pa bomo videli kaj bo v naprej. Wink
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Letos imam prvič bučo Hokaido. Ali naj jo, ker se je razrasla po vrtu, pleza na vrtnice - malo odščipnem. Saj enkrat sem jo že in spet dela stranske poganjke. Ali bo kaj plodov, če se bo 6 metrov potegnila?
Je pa lepa Rolling Eyes_________________LP Žižola
Odgovori