Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Buče - Cucurbita
Metuljc, ni problem tale konkretna bučka . Mene zanima, če si rastlina lahko naredi kakšno "rezervno" steblo in dela cvetove in plodove še naprej._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Aha, hvala, Metuljc! Ji bom dala možnost. Nisem vedela, ali naj jo kar ven vržem in s tem dam več prostora sosednji. Imam itak štiri rastline in običajno pravo hiperprodukcijo, tako da novih ne bom več sadila. Bučke so skoraj vsak dan na jedilniku ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Tudi moja soseda pravi, da, kljub zalivanju, zadnje tedne njena buča tvori take plodove. Morda je po sredi vročina in nesposobnost, da bi rastlina cel plod preskrbela z vodo in hranili, pa se od peclja (in s tem vira hranil) bolj oddaljen del ne more več razvijati.
To je le moje ugibanje, morda bo kdo dal boljši odgovor.
To je le moje ugibanje, morda bo kdo dal boljši odgovor.
Aye-Aye je napisal/a: |
Trocki, vsekakor je problem v vodi, morda ne toliko v zalivanju, kot prenašanju vode naprej v plod, lahko bi bilo kriva vročina in morda pomanjkanje kalija, ki skrbi ravno zato. |
Nekje so mi svetovali da jim primanjkuje kalcija. Sem pa včeraj zvečer foliarno pognojil s kalcijem ter PK gnojilom, pa bomo videli kaj bo v naprej.