Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2016
O bicikel, lepo porihtano. Zemlja osušena, ... to se pravi v sredo niste imeli dežja.
Pri nas je kar lepo nalilo, tako da je bilo danes, ko sem ga nahitro "vrgel" v zemljo še vedno vse razžmohtano. Brez desk nebi bilo izvedljivo, ... pa tudi za fotografirati nebi bilo ravno primerno. Tako, da naj za vzorec ostane kar tvoja fotka.
Me zanima kako se bodo obnesli grebeni.
Če prav razumem, si ga na plitvo posadil, nato pa obsul in napravil greben, ali ne?
Pri nas je kar lepo nalilo, tako da je bilo danes, ko sem ga nahitro "vrgel" v zemljo še vedno vse razžmohtano. Brez desk nebi bilo izvedljivo, ... pa tudi za fotografirati nebi bilo ravno primerno. Tako, da naj za vzorec ostane kar tvoja fotka.
Me zanima kako se bodo obnesli grebeni.
Če prav razumem, si ga na plitvo posadil, nato pa obsul in napravil greben, ali ne?
-
- Kraj: Domžale
No, saj deske sem tudi jaz uporabljal, da se nisem preveč pogrezal. Ja v sredo je pri nas samo pršelo, tako da se poznalo
V bistvu nisem sadil ravno plitvo. Z motiko potegnem srednje globok kanal cca 5cm, ki ga potem na visoko zasipam z zemljo izmed vrstic. Do pomladi se bolj ali manj vse poleže na isti nivo, saj je nasipana zemlja dosti rahla. Vsaj tako je bilo zadnjo sezono. Verjetno ne bo to sezono nič drugače.
V bistvu nisem sadil ravno plitvo. Z motiko potegnem srednje globok kanal cca 5cm, ki ga potem na visoko zasipam z zemljo izmed vrstic. Do pomladi se bolj ali manj vse poleže na isti nivo, saj je nasipana zemlja dosti rahla. Vsaj tako je bilo zadnjo sezono. Verjetno ne bo to sezono nič drugače.
Andrej Banko je napisal/a: |
Kaj imaš pa to za ene sorte ( Portugalc, Barjanc, Kraški rdeči ). Google nič ne najde, razen omemb na Gartlcu. |
Portugalca in Kraškega rdečega sem pod takim imenom dobil od Batagellija iz Vipavske doline. Barjanc je moje poimenovanje česna zelo podobnega Anki, ki sem ga dobil na obrobju Ljubljanskega barja - zato tako ime. Izvorne sorte žal niso vedeli.
-
-
Koncno sem danes uspela posaditi vecino cesna. Zemlja je bila res malo pocasta. Pred tem pa je bila pokrita z mesanico listja in trave. Zastirko sem z grabljami odstranila. Za dolocanje medvrsticne razdalje sem uporabila desko. Ta mi je sluzila tudi za hojo. Jarkov nisem uspela delati. Stroke cesnov sem popikala v zeljo. Na koncu sem posajeno gredo prekrila z zastirko. Ta isto kot je bila pred tem na gredi. Posadila sem priblizno 330 strokov Anke.
V prihodnjih dneh, ce ne bo dezja, imam namen posaditi se nekaj slonjega cesna, tiste ta debele stroke. In se nekaj semenskih glavic cesna Anka._________________CARPE DIEM
V prihodnjih dneh, ce ne bo dezja, imam namen posaditi se nekaj slonjega cesna, tiste ta debele stroke. In se nekaj semenskih glavic cesna Anka._________________CARPE DIEM
No, meni pa ni uspelo, zmanjkalo mi je časa . Če nas ne bo še čisto zasnežilo, imam še upanje na kasneje . Če ne, bo pa Brbr imela malo več prometa drugo leto ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)