Stran 32 od 39
Objavljeno: Pe Apr 26, 2019 10:40 pm
Napisal/-a ck
Cvetna monilija (monilija laxa) na breskvah je izredno redka in je jaz v 30 letih odkar sem v tem "hobiju" nisem še videl. Škropiti je treba v cvet. Ko je cvetje (ali redkeje vejice) okuženo je škoda že narejena in lahko samo še preprečujemo nadaljne okužbe.
Vsekakor k manjši verjetnosti okužbe pomaga tudi škropljenje z bakrovimi pripravki, ki ga opravimo že zaradi preprečevanja kodravosti._________________lp
Objavljeno: Sr Jul 10, 2019 10:46 am
Napisal/-a crtj
Danes prve lepo užitne breskve - Early Alexander.
Objavljeno: Sr Avg 07, 2019 12:25 am
Napisal/-a ck
Žačelo se je.
Redhaven je začel zoreti.
_________________lp
Objavljeno: Po Avg 12, 2019 9:19 pm
Napisal/-a ck
Po slikah pridelka izpred tedna, sledijo še prve slike predelave. Pa še bo treba kuhati.
Na slikah sta slivova in breskova marmelada.
_________________lp
Objavljeno: Po Avg 12, 2019 9:35 pm
Napisal/-a muha
Kakšni lepi pokrovčki!
A ni zoprno tole z marmelado? Najprej jo je treba skuhati, potem pa še pojesti. Dober tek!
Objavljeno: Če Avg 29, 2019 6:40 pm
Napisal/-a crtj
Zori Roter Ellerstädter ( = Kernechter von Vorgebirge) -- sicer bela, vendar zelo dobra aroma.
Objavljeno: Ne Sep 01, 2019 4:45 pm
Napisal/-a crtj
Tale Ellerstaedter je super.
Spravil sem koščice in bi to posadil, ker naj bi zadeva zrasla zvesta sorti.
Ali moram paziti, da se koščice ne izsušijo, ali pa jih lahko pač en čas nekam spravim kar tako na zraku in potem pred zimo posadim? Hvala.
Objavljeno: Ne Sep 01, 2019 5:29 pm
Napisal/-a muha
Jaz bi jih imela na vlažnem. Recimo v koritu pri rožah, ki jih redno zalivam. Tako sem razmnožila svoje prve iz svežih koščic. Zunaj na prostem se mi ni obneslo, so jih pojedli lačni obiskovalci iz narave. Gre, če imaš na stotine koščic , takrat gotovo kakšna obstane. Če jih imaš pa le za pest, jih je bolje dati v lonec.
Objavljeno: Ne Sep 01, 2019 8:17 pm
Napisal/-a krnekdo
crtj je napisal/a: |
Tale Ellerstaedter je super
Spravil sem koščice in bi to posadil, ker naj bi zadeva zrasla zvesta sorti.
|
Če si sam oprašil s čopičem in potem zaščitil cvet