Narcissus - narcisa
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Moja izkušnja je, da so nekatere narcise kar precej občutljive na pomladansko sušo., torej pomanjkanje vlage v zemlji. Mogoče tudi na previsoke temperature zraka - in se posledično sušijo popki. So pa to polnjeni cvetovi.
Lani, ko marca še nisem bila tu gori pri njih in sem jim prilila le sem in tja, se je večina popkov posušila, vzcveteli so le trije od velikega šopa. Letos sem jim sproti prilivala in je veliko bolje s cvetenjem, posušil se je le kakšen popek, dva. Na žalost imam smolo, da jih letos nekaj obira. Pa tudi popki se odpirajo zelo počasi.
Verjetno jim bom morala ustvariti malo zaščite pred premočnim soncem. Saj prvotno jo je imela, a je tista josta preminila._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadjeNazadnje urejal/a lpmami 10 Apr 2024 16:16; skupaj popravljeno 1 krat
Lani, ko marca še nisem bila tu gori pri njih in sem jim prilila le sem in tja, se je večina popkov posušila, vzcveteli so le trije od velikega šopa. Letos sem jim sproti prilivala in je veliko bolje s cvetenjem, posušil se je le kakšen popek, dva. Na žalost imam smolo, da jih letos nekaj obira. Pa tudi popki se odpirajo zelo počasi.
Verjetno jim bom morala ustvariti malo zaščite pred premočnim soncem. Saj prvotno jo je imela, a je tista josta preminila._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadjeNazadnje urejal/a lpmami 10 Apr 2024 16:16; skupaj popravljeno 1 krat
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Re: Narcissus - narcisa
Danes je zacvetela prva letošnja narcisa.
Rataplan. Med najbolj zgodnje spada sicer Tete a tete, a ta bo zacvetela verjetno jutri ali pojutrišnjem.

Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- Lpmami
- Kontakt:
Je že kakšna druga vzcvetela, Plamenka? Rada gledam te vaše lepe cvetove, ker moje so razen enega grmička vse še v fazi palčk pod 10 cm. Pa še za te ne vem, koliko bodo cvetele, ker sem jih jeseni šele posadila.
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Lpmami, zaenkrat cveti samo ta in še to le en cvet. Tete a tete ima rumene popke, pa še ena druga, ostale pa še spijo. Čez kak teden jih bo več. Tiste, ki si jih posadila jeseni, bi morale spomladi zacveteti.
- Lpmami
- Kontakt:
Opogumljena s tvojimi besedami sem šla pogledat svoje nasade: sploh niso več samo palčke, ampak po več listov iz ene čebulice (sadila sem posamezno), precej jih ima tudi popke. Imele so sušo, saj je cvetlična gredica ob cesti, zemlje ni veliko, precej je peska, pa skoraj ves dan na soncu. Sem jim krepko prilila in upam na najboljše.
Tiste pod štorom, polne, rumene, od BorutaL, so pa v velikem šopu, z več popki, zalivala sem jih pa že prej, ker me je opozoril, da so občutljive na sušo.
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Tudi pri nas start, verjetno February gold.