Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Sprašujem.

Želel bi precepiti večjo češnjo po posameznih vejah debelih približno 3cm +/-. Nekako bi hotel cepiti v za-lub vendar ni in ni muževno.
Ima kdo izkušnje kdaj nastopi muževnost pri češnjah. Preverjam že cel marec in situacija se ne spremeni.

Naj še počakam ali pa naj raje cepim v razkol, česar sicer nisem nameraval?
ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Koliko mi je znano so češnje muževne ko se popek odpre na mišje uho._________________Veselo na delo !
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

juglans, na primorskem bo zdaj počasi, če že ni, pri tebi pa računaj nekje začetek do srede aprila.
Lani sem cepil v začetku aprila za lub in je bilo super.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

ivipiči je napisal/a:
Koliko mi je znano so češnje muževne ko se popek odpre na mišje uho.

O ivipiči, hvala. Bo treba še malo počakati. (olajšanje)

zuf, pri nas ponoči še kar hladi, tako da imaš verjetno kar prav. 14-krat grem še spat pa bo. Laughing
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Jaz pa sem s cepljenjem zaključil za to pomlad.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Jaz komaj čakam še cepljenje za lub hrušk, našijev, jablan in ostalega.
Z angleško kopulacijo sem pa zaključil - povečini breskve in češnje. Do nadaljnega se celijio v kleti.

tinko, kako si cepil? Za lub?
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Cepil sem za lub, kopulacija, angleška kopulacija, kjer pa se je ponesrečil rez za lub, sem pa kar odrezal poškodovan lub in cepil na dolago. Parafilm je zakon in se kar dobro prime tudi, če podlaga še ni muževna.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Evo jaz sem danes poskusno cepil hruško vilijamovko na neko drugo hruško. En primerek sem cepil z angleško kopulacijo, drugega pa za lub. Čez kakšen teden pa se resno lotim cepljenja ostalega sadja.
Lep pozdrav
Perun

Odgovor Napisal/-a Perun »

Rad bi cepil, pa ne vem kdaj naj, ko je pa kar naprej veter in mraz. Marelica mi že cveti, zato je zanjo najbrž že prepozno. Za jabolka in hruške me še ne skrbi, češnja bo pa verjetno tudi kmalu začela cveteti. Zna kdo plesat za lepo vreme?
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Sej res, kako je s tem mrazom pri ceplenju? Včeraj sem poskusno cepil jablano in hruško, zjutraj pa pod nulo... A to kaj poslabša oprijem - uspeh ceplenja?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Odgovori