Stran 32 od 65
Objavljeno: Sr Jul 17, 2013 11:48 am
Napisal/-a Ivčk
Mfranc, vse moje sadike, ki so na novo odgnale po napadu pršice, so še manjše kot tile tvoji lepi potaknjenci. Tako da sem jaz letos POPOLNOMA odvisna od indijanskega poletja
Nekaj sort bo sicer dozorelo v pravem času, nekaj imam rezerve pri prijateljici, ki vestno čuva moje sorte in bo na koncu poletja pri njej veliko viškov lepih plodov, tako da zaenkrat še ni vse zgubljeno.
Bo pa ostale zelenjave letos dovolj, ker mi vse drugo krasno uspeva..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Sr Jul 17, 2013 11:55 am
Napisal/-a labia
mfranc, kakšno zastirko pa imaš? Ali je to lubje listavcev? Zanima me zaradi vpliva na pH.
Objavljeno: Sr Jul 17, 2013 12:43 pm
Napisal/-a MARIJAV
Takle pa je zrasel in obrodil neznan češnjevec (sejala sem Big Zaca ). Malo imam na sumu, da je sadika Yellow Pear, čakam še na kako barvanje ploda:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Sr Jul 17, 2013 6:28 pm
Napisal/-a mfranc
labia je napisal/a: |
mfranc, kakšno zastirko pa imaš? Ali je to lubje listavcev? Zanima me zaradi vpliva na pH. |
Labia, večina je to najcenejše mulč lubje, saj poznaš, 2 do 3 € vreča. Redko kdaj kakšno bolj okrasno, pa še vedno poceni lubje iglavcev.
V moji mikroklimi, z precej vlage, se mi to lubje najbolj obnese; skozi desetletja poizkušanja raznih variant.
Vpliv na pH je skoraj nepomemben. Da ne smetim več, bom še kaj več rekel v rubriki Zastirka, ali Radič.
LP_________________mfranc
Objavljeno: Sr Jul 17, 2013 8:10 pm
Napisal/-a polarbear
Prvo sladkanje letos
Lemon drop,Black Cherry,Rumeni češnjevec(podarjena sadika-sorta neznana)
Malakhitowaja Shkatulka
_________________Teaming with microbes
Objavljeno: Če Jul 18, 2013 12:31 am
Napisal/-a mfranc
mfranc je napisal/a: |
Uporabljam neke italijanske brikete 3:3:3, pa še te zelo previdno. |
labia je napisal/a: |
mfranc imaš prav. Sedaj v tem času je potreben P in K bistveno več kot N. Sam sem prešaltal iz biogrene na deltafert (stallatico). V bistvu gre za zelo podoben izdelek ( tudi pelati- mešan konjski , goveji, humificiran hlevski gnoj). Sestava je nekaj boljša:
Total organic Nitrogen (N) 3 – 4% Total Phosphorus Pentoxide (P2O5) 3 – 4% Total Potassium Oxide (K2O) 3 – 4% Organic Carbon (C) of biological 25 – 28% origin Humified organic matter 43 – 48% pH 6–7
|
He, he, danes sem iskal ureo in mimogrede pogledal na brikete, ki jih uporabljam - letos še ne, ne pridejo na vrsto, čeprav so odlični .
Imam Hortyflor Stallatico, podatki pa so skoraj identični, s tem da so navedeni še mikroelementi in mikroorganizmi.
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Jul 18, 2013 12:11 pm
Napisal/-a JERCA
V rastlinjaku je že dozorel Mexico, ostali se barvajo.... ravnoprav da se začnemo pogovarjati o Paradajzmaniji._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
Objavljeno: So Jul 20, 2013 2:25 pm
Napisal/-a Plamenka
Lepo vam zorijo paradižniki, sezona se torej začenja.
Tole je pa prvi letošnji Chocolate Stripes iz rastlinjaka, malo večji, kot so običajni. Očitno zraščen skupaj.