Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cornus mas - rumeni dren
lpmami, sok sem delala na hladno. Se pravi ga bo treba zelo hitro popiti. Drnulj sem nabrala za eno polno košaro in moram reč, da ne vem koliko soka je prišlo ven. Sem ga, kar zlila v eno posodo in ga imam v hladilniku. Drnuljev sok je odličen za odžejati. Najtežje je drnulje razkoščičiti, dost zoprna reč. Jaz, ko to počnem imam vedno rokavice, ker drnulje ti razžrejo roke (kislina). In res je, da imajo zelo veliko koščico. Letos so drnulje prekrasne (velike in debele) zaradi deževnega poletja. Ne pomnim, da bi bile kdaj tako lepe. Na primorskem se drnulje sušijo zaradi suše že med zorenjem in pol imam bolj malo od njih, ker so suhe, majhne in drobne. Letos je svetla izjema, ko so bile drnulje res lepe.
Life is like a game ... play it ...
mravlja je napisal/a: |
Seveda. Se mi zdi, da dren zelo dobro prenaša pomanjkanje in sušo - nič slabše kot figa. |
Drnulje so zagotovo zelo trpežne. Ampak ne vem, če ravno dobro prenašajo sušo, ker kot sem že povedala, na primorskem se drnulje sušijo že med zorenjem in to zaradi suše in pol so drnulje suhe, drobne in majhne in imam bolj malo od njih. Letos so pa prvič prav lepe in to zaradi bolj deževnega poletja.
Life is like a game ... play it ...