Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2016
Starost sadik, kot večina, vedno štejem od vzklitja naprej. Ti, na fotografijah, rastejo na vzhodnih oknih, prvi na temperaturi 20 - 21°C in drugi na 18 - 19°C,
radiatorja pod oknoma pa sta v obeh primerih seveda zaprta.
Pretegnjenost... mislim, da mnogi ta problem kar preveč potencirajo, kajti sama hitrost rasti je poleg svetlobe in temperature precej odvisna tudi od
same sorte, kar je seveda treba upoštevati. Na obeh fotografijah je okoli 20 različnih sort, ki rastejo v dokaj podobnih pogojih in čeprav je razlika v
starosti med njimi le 14 dni, je razlika v višini občutna.
LP
radiatorja pod oknoma pa sta v obeh primerih seveda zaprta.
Pretegnjenost... mislim, da mnogi ta problem kar preveč potencirajo, kajti sama hitrost rasti je poleg svetlobe in temperature precej odvisna tudi od
same sorte, kar je seveda treba upoštevati. Na obeh fotografijah je okoli 20 različnih sort, ki rastejo v dokaj podobnih pogojih in čeprav je razlika v
starosti med njimi le 14 dni, je razlika v višini občutna.
LP
Na krasnem pomladanskem soncu me je ob prihodu domov pozdravil prvi letošnji cvet. Gre za "indian" čili, o katerem je bilo že lani nekaj govora. Sorta je simpatična, drobni in kot krtača gosti grmi polno obrodijo rdeče, pokonci rastoče barabine, ki prav lepo požgejo. Primerni predvsem za sušenje in dodajanje v kak golaž ali podobno. In ja, vsekakor je primeren tudi za okrasno rastlino.
gregah je napisal/a: |
Ali je kakšna možnost, da bi čili že zdaj imel plodove? Imam namreč Habanero Orange od lanskega leta in ima že drugič cvetke, ampak vedno odpadejo. Sem probal varjanto z čopičem in tresenjem rastline ampak se ne obnese |
Niso pravi pogoji, meni sta samona Bolovian rainbow zrasla plodova, večina pa jih je odpadlo.
O, super. Zelo sem vesela. To sem čakala in si želela videti, sicer bi tudi v živo rada, ampak tudi tako je v redu.
Vesela bi tudi bila, če sedaj še malo opišeš in zapišeš stroške za posamezno stvar, če te to preveč ne obremenjuje. Saj veš, za dobre stvari boš hitro našel posnemovalce. Jaz že nestrpno pričakujem, da vidim, kaj lahko sama naredim- s pomočjo tvojih idej seveda. Pa hvala, naj ti bodo rastline tudi hvaležne in imajo ogromno zdravih in dobrih plodov. Pa seveda, lepo dodi, Mil
Vesela bi tudi bila, če sedaj še malo opišeš in zapišeš stroške za posamezno stvar, če te to preveč ne obremenjuje. Saj veš, za dobre stvari boš hitro našel posnemovalce. Jaz že nestrpno pričakujem, da vidim, kaj lahko sama naredim- s pomočjo tvojih idej seveda. Pa hvala, naj ti bodo rastline tudi hvaležne in imajo ogromno zdravih in dobrih plodov. Pa seveda, lepo dodi, Mil
mil je napisal/a: |
O, super. Zelo sem vesela. To sem čakala in si želela videti, sicer bi tudi v živo rada, ampak tudi tako je v redu. Vesela bi tudi bila, če sedaj še malo opišeš in zapišeš stroške za posamezno stvar, če te to preveč ne obremenjuje. Saj veš, za dobre stvari boš hitro našel posnemovalce. Jaz že nestrpno pričakujem, da vidim, kaj lahko sama naredim- s pomočjo tvojih idej seveda. Pa hvala, naj ti bodo rastline tudi hvaležne in imajo ogromno zdravih in dobrih plodov. Pa seveda, lepo dodi, Mil |
Posamezna lučka je po 5,45€ vsak regal je po 40€... Vse skupaj 370€. Danes ko bo bolj toplo selim vse sadike iz očetove dnevne sobe k meni v stanovanje._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Letos zamujam na celi črti .....
Šele danes sem iz zimovanja na teraso prenesel stari habanero, ki sem ga tudi edinega zimoval. Letos je šestletnik.
Večino substrata sem mu zamenjal. Nisem ga upal dati te sončne dni na teraso, kjer so temperature zlahka šle preko 30 °C.
Žal pa mi je, da ga že prej nisem utrdil, v zadnjih sončnih dnevih bi sigurno pohitel z rastjo.
LP_________________mfranc
Šele danes sem iz zimovanja na teraso prenesel stari habanero, ki sem ga tudi edinega zimoval. Letos je šestletnik.
Večino substrata sem mu zamenjal. Nisem ga upal dati te sončne dni na teraso, kjer so temperature zlahka šle preko 30 °C.
Žal pa mi je, da ga že prej nisem utrdil, v zadnjih sončnih dnevih bi sigurno pohitel z rastjo.
LP_________________mfranc