brbr je napisal/a: |
TP -me zanima ali se ti česen čez leto nič ne zapleveli? |
Zadnji dve sezoni zastiram s slamo takoj po sajenju, in ni bilo problemov s plevelom na tej gredici.
Letos se je nekje maja-junija, malo iz firbca, med vrste posejalo še korenje - odstranil slamo, posejal korenje, polovico zastrl nazaj, polovico pa pustil nezastrto. Korenja je bilo več na nezastrtem delu, je pa potrebno biti malce pazljiv pri puljenju česna.
Pred tem dežjem(malo tudi v dežju) mi je uspelo posaditi tudi letošnjo rundo česna, za primerjavo pa tudi še nekaj Anke (kupljeni stroki, dobil v dar) - na sliki desno.
![](http://shrani.si/f/40/b4/4wy0oHvW/2016-11-05-mv-vs-anka-fu.jpg)
Letos je česen dobil še eno dodatno gredico, na kateri pa bomo videli kako bo s plevelom, saj sem čez leto zastrl s senom (dobil v dar kocko sena, katera je s seboj prinesla še en kup dodatnega rastlinja, beri plevela...ja, tudi podarjenemu konju je kdaj pa kdaj potrebno pogledati v zobe..). Tako da previdno pri izbiranju zastirke, sam sem se tega zavedal, pa sem vseeno poskusil - zadnjič.
Česen nam na vrtu ni uspeval in se ga zato tudi ni več sadilo, odkar pa imamo česen od MarijeV, pa pridelek za moje pojme "cveti". Kot kaže mu pogoji ustrezajo. Marija, še enkrat hvala
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Sadilne razdalje v vrsti so ~15cm, med vrstami pa ~20-25cm. Kaj se bo prihodnje leto sejalo med vrste še razmišljam, bom pa nekaj zastirke odstranil kakšnen mesec pred puljenjem - malo za firbec, malo pa zato ker v nekaterih kotičkih grede zna biti precej vlažno.
Pa uspešno letino vsem!