Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2024
Jaz namesto manga (ki ga pripeljejo od predaleč) dam zraven domača jabolka, tudi lahko nezrela, eno domačo hokaido bučo, nektarine ... skratka malo improviziram. Bistvo so prave začimbe in ravnovesje med kislo - sladko - pekoče. Ni vedno enak in prav to je zabavno ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Pa še vprašanje - a vi še kaj zalivate paradižnik? Midva ne več, da bi dozorel še kakšen plod, a se zdaj sušijo . Sem mislila, da ob vsej vlagi v zraku ne bodo žejni._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Se strinjam. Obilno zalivanje je glavni krivec za pokanje. Odkar tiste v tunelu zalivam toliko, kot poletno nebo živino njivo na Dolenjskem, ne pokajo. Ko sem še mislila, da vsaka sadika 2x tedensko potrebuje do 2 litra vode, so mi pridno pokali.
Izučila me je OLLA posoda. Paradižnik zdrav, lep, lepo rodi, vode pa od takrat, ko prične zoreti, tedensko zmanjka največ do pol litra. No, v loncih bi je več, ker se le bolj segrejejo in voda hitreje izhlapi in tudi hitreje odteče.
Izučila me je OLLA posoda. Paradižnik zdrav, lep, lepo rodi, vode pa od takrat, ko prične zoreti, tedensko zmanjka največ do pol litra. No, v loncih bi je več, ker se le bolj segrejejo in voda hitreje izhlapi in tudi hitreje odteče.