Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2024

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Objavi ga še v rubriki Recepti, brbr, prosim. Pa hvala zanj.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Je že objavljen TULE - pri dnu strani. A ni tako lepo razvrščen, kot današnji. Wink
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Jaz namesto manga (ki ga pripeljejo od predaleč) dam zraven domača jabolka, tudi lahko nezrela, eno domačo hokaido bučo, nektarine ... skratka malo improviziram. Bistvo so prave začimbe in ravnovesje med kislo - sladko - pekoče. Ni vedno enak in prav to je zabavno Very Happy ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Pa še vprašanje - a vi še kaj zalivate paradižnik? Midva ne več, da bi dozorel še kakšen plod, a se zdaj sušijo Rolling Eyes . Sem mislila, da ob vsej vlagi v zraku ne bodo žejni._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tiste v loncih zalivam. Ravno včeraj sem jih, ker so bili že pošteno povešeni...

Imajo še plodove in jih bom vzdrževala dokler se bo dalo, oziroma dokler bodo še imeli plodove. Sicer še cvetijo, a to je samo veselje za kakšno brenčečo živalico, ki prileti mimo._________________naredimo svet lepši
metuljc

Copatka, lončne zalij, da ti ne bo žal, če/ko pride indijansko poletje. Idea
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

metuljc je napisal/a:
Copatka, lončne zalij, da ti ne bo žal, če/ko pride indijansko poletje. Idea

... če nisem vsiljiv.

Zalivaj jih pičlo, če že, ker zaradi visoke zračne vlage, nizkih temperatur in kratkih dni ne potrebujejo veliko.
V nasprotnem radi pokajo in jih je škoda.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Se strinjam. Obilno zalivanje je glavni krivec za pokanje. Odkar tiste v tunelu zalivam toliko, kot poletno nebo živino njivo na Dolenjskem, ne pokajo. Ko sem še mislila, da vsaka sadika 2x tedensko potrebuje do 2 litra vode, so mi pridno pokali.

Izučila me je OLLA posoda. Paradižnik zdrav, lep, lepo rodi, vode pa od takrat, ko prične zoreti, tedensko zmanjka največ do pol litra. No, v loncih bi je več, ker se le bolj segrejejo in voda hitreje izhlapi in tudi hitreje odteče.
metuljc

Nisem pisala o obilnem zalivanju, a, če se rastline sušijo, je že treba v lonce in korita, ki so pod streho, malo priliti.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Seveda. Le mera je sedaj jeseni drugačna, kot poleti. Na to leti juglansovo in moje opozorilo.
Odgovori