Stran 34 od 37
Objavljeno: Po Sep 24, 2018 11:28 pm
Napisal/-a mfranc
CGN 23209, Chinense, baje iz Hondurasa. Padel sem na črno barvo .
Podatkov sila malo, baje je zelo okusen posušen, za kuhinjo, za presno uporabo pa ni najboljši. Skovili, približno "srednji".
Pišejo, da je to čisto drugačen čili, kot smo jih vajeni, res pa je že rast sadike čisto unikatna . Upam, da bo naslednjo sezono že kaj več podatkov.
Pred nekaj dnevi sem prečital da je zelo pozen, verjetno sem to spregledal; sorta pa se je kot nalašč znašla v senci mojih jajčevcev in sosedovih grmov jagodičja. Šele nekaj dni nazaj je počrnel prvi plod.
Edini čili, ki sem ga danes z grede prestavil v lonec, rad bi pobral čimveč plodov.
Kolateralna škoda presajanja . Plodovi so se kar obleteli med vlečenjem iz grede. Dolgi so do 16 cm, mogoče kakšen malo čez.
Valjasta oblika mi je izziv, da jih čez kak dan priključim k jalapenom na žaru._________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 25 Sep 2018 00:27; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: To Sep 25, 2018 12:33 am
Napisal/-a Plamenka
Kako roden je tvoj! Moj dlje kot do cvetov ni prišel in ne bo nič z njim. Najbrž je bilo narobe to, da je v sicer velikem koritu v družbi drugih čilijev, rabil bi pa samostojen lonec, veliko sonca in bolj zgodnji začetek.
Objavljeno: To Sep 25, 2018 4:30 pm
Napisal/-a mfranc
Ja, drugo leto mora biti sejan prej, obvezno. Žal pa v lonec mogoče ne paše. Moj je visok en meter, deklarirajo ga za 1,2 m, verjetno v dobrih pogojih zraste še bistveno več ....
P:S. . Je že kdo kuhal omako iz Cherry Bomb?
Zopet en nateg, kupil sem slično zadevo, samo velike "žogice" do 5 cm, in malo skovilov, imam pa male žogice in veliko skovilov ._________________mfranc
Objavljeno: To Sep 25, 2018 5:19 pm
Napisal/-a mravlja
Hja, kakor se vzame... , mogoče so pa skovili umerjeni na /žogico, a bo le žogicam letos zmanjkalo časa, da pridobijo na /cm .
Objavljeno: To Sep 25, 2018 11:30 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Tako mimogrede ...
Včeraj pri malici so mene in še enega sodelavca kolegi iz oddelka trženja hoteli malo nahecati in so nama ponudil čilije,
ki so si jih prinesli s sabo za k obedu. Oziroma eden je prinesel ostalim za degustacijo. Chocolate Habanero, Bhut Jolokia in Lemnon drop.
Midva veselo vzameva k svoji mizi, začneva jesti in zraven zobava koščke čilijev
brez kakšnih posebnih težav. Je pasalo k pečenki.
Onim zraven ni bilo nič jasno. Niso izbrali pravih "žrtev" ...
Drugače sem včeraj prvič poskusil Jolokio. Prav dober okus. Sicer je bil ta primerek verjetno daleč od 1.000.000 skovilov, a vseeno močnejši od HC.
Objavljeno: Če Sep 27, 2018 9:01 am
Napisal/-a Žlehtnoba
Sezone še ni konec...
Tokrat obe omaki iz svežih čilijev; rdeča, klasična (pečena paprika, B. Jolokia, BB Puma, Habanero Red), druga, rumenkasta, ponovno "ekperimentalna" (Lemon Drop, Aji Mango, Hab. Orange, Hab. Submarine, mango, limonska trava):
Prva s klasičnim zapoznelim učinkom (v vonju in okusu se skriva rahlo dimljena nota zaradi paprike na žaru), potem pa ugrizne... Ampak ne premočno - rabi konkretno hrano - kak steak bi se prilegel
Druga pa ima izrazito sadni priokus, takoj požgečka in drži, a ostane tisti sadni ton; morda celo nekoliko preveč na sladko vleče (mogoče bi se dobro izkazala v kakšni kombinacija z blagim sirom)_________________go with your instinct to live as you want
Objavljeno: Ne Sep 30, 2018 6:22 pm
Napisal/-a Plamenka
Napišem še tule. V soboto, 6.10.2018 bomo imeli v Sinji Gorici, kjer imamo jesensko srečanje, tudi razstavo čilijev. Vabljeni, da prinesete pokazat plodove. Več o tem je tukaj:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about5021.html
Objavljeno: Če Okt 04, 2018 5:07 pm
Napisal/-a pajo
mfranc je napisal/a: |
CGN 23209, Chinense, baje iz Hondurasa. Padel sem na črno barvo . Podatkov sila malo, baje je zelo okusen posušen, za kuhinjo, za presno uporabo pa ni najboljši. Skovili, približno "srednji".
Pišejo, da je to čisto drugačen čili, kot smo jih vajeni, res pa je že rast sadike čisto unikatna . Upam, da bo naslednjo sezono že kaj več podatkov.
Pred nekaj dnevi sem prečital da je zelo pozen, verjetno sem to spregledal; sorta pa se je kot nalašč znašla v senci mojih jajčevcev in sosedovih grmov jagodičja. Šele nekaj dni nazaj je počrnel prvi plod.
Edini čili, ki sem ga danes z grede prestavil v lonec, rad bi pobral čimveč plodov.
Kolateralna škoda presajanja . Plodovi so se kar obleteli med vlečenjem iz grede. Dolgi so do 16 cm, mogoče kakšen malo čez.
Valjasta oblika mi je izziv, da jih čez kak dan priključim k jalapenom na žaru. |
Tako pobrana še 2 runda le teh. Za mene jih je dovolj. Moram počasi resno začeti pucati vse skupaj. V rastlinjaku še vedno džungla.
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Pe Okt 05, 2018 6:03 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Takole se moji Jalapenoti veselijo jesenskega sonca:
.