Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
pajo je napisal/a: |
3 rastlinice so. 1 lahko pogrešam. |
Napiši na njo: rezervirano za mfranca
Totalno me je pustil na cedilu Habanero Chocolate long, letošnje seme , pa ravno ta mi je favorit št. 1 - dobro pa je kalil Habanero Green. Včeraj sem dal v zemljo še nekaj semen (hudič je čarati s samo 10 semeni in če nisi Kristus ), upam da le bo kaj ratalo. Ti pravočasno sporočim.
Hvala in LP_________________mfranc
Ker ste nekateri omenjali, da semena sorte Malagueta vzeta iz posušenih španskih plodov slabo kalijo, sem jih 8.2. posejal tudi sam. Moram reči, da je moj vzorec kalil 100% oz. 6/6. Ker je iz drugega plodu kot vaše, je seveda lahko razlika zaradi tega.
So pa te sadikice občutno manjše od drugih sort. Plamenka, ali je tudi pri tebi tako?
So pa te sadikice občutno manjše od drugih sort. Plamenka, ali je tudi pri tebi tako?
Bicikel je napisal/a: |
Ker ste nekateri omenjali, da semena sorte Malagueta vzeta iz posušenih španskih plodov slabo kalijo, sem jih 8.2. posejal tudi sam. Moram reči, da je moj vzorec kalil 100% oz. 6/6. Ker je iz drugega plodu kot vaše, je seveda lahko razlika zaradi tega. |
Jutri bo 14 dni, kar sem dala kalit paprike, čilije in feferon. In je res tale Malagueta med zadnjimi, ki je skalila, ampak, kaže, da bo vzkalila večina semen. Še za njo je Piri_Piri (a je res to, Bicikel, na fotkah je povsod majhen in podolgast, pol ploda, ki sem ga dobila, pa izgleda kot polovica okroglega ploda).
Počasi kalijo tudi semena, ki sem jih dobila z menjavami in so, izgleda, kupljena. Domača semena so kalila najhitreje. Kalila sem prvih 10 dni na toplem radiatorju, v petek zjutraj sem jih prestavila k oknu neogrevane sobe.
metuljc je napisal/a: |
In je res tale Malagueta med zadnjimi, ki je skalila, ampak, kaže, da bo vzkalila večina semen. Še za njo je Piri_Piri (a je res to, Bicikel, na fotkah je povsod majhen in podolgast, pol ploda, ki sem ga dobila, pa izgleda kot polovica okroglega ploda) |
Fajn, da ti kalijo. Upam, da Vodenki tudi. Malagueta so podolgovati veliki in klasične špic oblike, Piri-piri pa okrogle. Vsaj tako sem dobil zapakirano iz Španije. Je pa to tudi omaka ali jed in lahko, da so tam pač prodajali kot sestavino jedi. Meni ni skalila nobena. Metuljc držim pesti, da vsaj še tebi kakšna.
Sicer pa tukaj so slike: