Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2016

Odgovori
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Naš Kostak ima kompostarno in vsako gospodinjstvo brezplačno prevzame eno avtomobilsko prikolico komposta.
Dobite ga lahko v Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad:
Mora bit obogaten.
http://www.kostak.si/4792/brezplacen-prevzem-komposta/
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Za zgled!
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

sqjam je napisal/a:
Za zgled!

Nisi pokapiral.
Po mfrancu
Je obogaten ampak s težkimi, zelo hranilnimi kovinami!
tiny

Odgovor Napisal/-a tiny »

Lep pozdrav še na čili del foruma. Letos bom poskusil vzgojiti sadike za oddajo sorodnikom in prijateljem. Nekaj pa jih bom poskusil spraviti do konca tudi na lastnem balkonu. Vrta nisem uspel pridobiti tako da je to vse kar zaenkrat lahko počnem.
Sorte čilija niso kupljene. Dve sorti sem dobil podarjeni lansko leto od člana foruma pep-a (chery bomb in papeževa krona) druga pa sem postrgal iz kupljenih čilijev. Verjetno kak teden zamujam ampak za testno leto bo dobro. Bom saj vedel kaj imam med semeni z anaslednje leto. Torej sorte
Papeževa krona - Pep
Cherry bomb - Pep
Red Thai - Špar paket feferonov
Yellow habanero - Špar paket feferonov
Fresno - Hofer paket
Jalapeno -. Hofer paket
Teta Iva Veliki
Teta Iva mali
Habanero - Špar
Morelia Shroom - Hofer
Naga Jolokia - Špar
Habanero - Hofer
Star Flame - Hofer
X - unknown

Vem, da pri semenih ki sem jih izluščil iz kupljenih čilijev lahko pričakujem marsikaj. Bo saj zanimivo. Zagotovo tudi hecno. Teden dni stare rastlince.

goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Jaz sem lani prvič del pridelka gojil tudi v loncih. Uporabil sem navadno zemljo iz vrta.... Pognojil sem jih z granulami za paprike in paradižnike, ki imajo dolgotrajno sproščanje (par mesecev). Pridelek je bil primerljiv s tistim v vrtu. Te "namenske" kupljene zemlje mi delujejo nekam prerahle....
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

mfranc je napisal/a:
Potem jih boš obiral že aprila, maja!? Wink
Oh, ko bi vsaj bilo tako...
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

goIdhorn je napisal/a:
Jaz sem lani prvič del pridelka gojil tudi v loncih. Uporabil sem navadno zemljo iz vrta.... Pognojil sem jih z granulami za paprike in paradižnike, ki imajo dolgotrajno sproščanje (par mesecev). Pridelek je bil primerljiv s tistim v vrtu. Te "namenske" kupljene zemlje mi delujejo nekam prerahle....

Dobro bi bilo nekaj sadik posaditi še v namenski substrat, da bi imeli bolj verodostojno primerjavo, drugače pa ja, tudi to je čisto vredu.
Jaz letos eksperimentiram z mešanico substrata za trate, in vrtno zemljo, ki sem ji dodal še perlit, vermikulit ter nariban stiropor. Zaenkrat kaže odlično,
saj flance v njej super napredujejo.

LP
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čisto odvisno, kakšno zemljo imate na vrtu. V moji ilovnati brez dodatkov je paprika vegetirala, saj se je vse skupaj zlepilo v en trd poc zaradi pogostega zalivanja. Je pa nekaj vmešam v kupljeni substrat. Najcenejših substratov se izogibam zato, ker je marsikateri pridelan iz odpadkov čistilnih naprav.
daniel

Odgovor Napisal/-a daniel »

Spiridon je napisal/a:
daniel je napisal/a:
Kakšno zemljo uporabljate tisti, ki jih imate v posodah? Je primerna kar tista mešanica za rože in podobno?

Do zdaj, pri gojenju v posodah, na koncu nisem opazil bistvenih razlik med uporabo kakšne cenene mešanice za rože ali pa pregrešno dragega
namenskega substrata za plodovke. Oba namreč potrebujeta dognojevanje v času rasti, cvetenja in ob tvorjenju plodov. Vse je po moje več ali manj
bolj odvisno od tega, koliko denarja je posameznik pripravljen zapraviti za približno enak rezultat. Wink

LP

hvala. to me je zanimalo. Wink
Sem tudi lani uporabljal zemljo za rože pa je uspevalo.
Tudi letos nebom kompliciral. Tekoče gnojilo pa bom v vsakem primeru dodajal.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Včeraj sem končno dobil TOLE

Ker me je firbec matral, sem seveda moral takoj sprobat Very Happy
Zadeva sveti fenomenalno. Najmanj 1,5 x 1,5 metra pokriva z višine 60 cm. Sedaj samo upam, da ne bom dobil kakega obiska, saj so moja južna okna zvečer svetijo v sumljivih barvah
Odgovori