Stran 36 od 45

Objavljeno: To Avg 25, 2020 12:06 pm
Napisal/-a živa
ker imam dovolj paradižnikov, vodo letos zlijem stran. Semena in kožo blender odlično zmelje in ni treba ločevati. Prej paradižnike zavrem, potlačim cedilo v kašo, odlijem vodo, nato začne multipraktik delati, ko ga do polovice nadevam.
sem in tja se z mikroskopom vidi kakšno seme, lupine se ne čuti_________________Lp, Živa

Objavljeno: To Avg 25, 2020 12:11 pm
Napisal/-a Plamenka
Živa, tudi jaz sem delala tako, a imamo nekaj 'komplikatorjev', ki jih zmoti tudi lupinica, ki je jaz ne opazim ali najmanjše seme. Very Happy Tako da zdaj sin pasira.

Objavljeno: To Avg 25, 2020 12:40 pm
Napisal/-a muha
Pri nas (hvalabogu) nič ne kompliciramo. Samo prekuham in prepasiram, semen ne odstranjujem, vode ne odlivam. Res zato pride nekaj več kozarcev a notri ostane vse, kar je paradižniku dala narava. Največ ga uporabljam v enolončnicah, tam je itak tekočino treba dolivati. Kečupa pa ne delam, v njem bi semena res znala motiti.

Objavljeno: Če Avg 27, 2020 7:58 pm
Napisal/-a Ana
Moram pohvalit paradižnik. Jedla sem paradižnik Luco. je tako dober da ne rabiš ne olja, ne kisa, samo narezan.

Tako dobrega paradižnika še nisem jedla.

Hvala Brbr za sadiko.
Ana

Objavljeno: Če Avg 27, 2020 8:43 pm
Napisal/-a MARIJAV
Letos je bila sezona paradižnika pri meni res obilna. Zunaj nepokriti in nič škropljen je v začetku tedna zaključil, bolezen je uničila le posamezne zgornje plodove, 90 % ga je dozorelo zdravega. So bile pa to sorte Polarbear, Rab orjak in Istra.
V plastenjaku lepo počasi še kar doorevajo, najbolj pa sem vesela na noro obilje raznih češnjevcev, kjer pa kraljujeta predvsem Maglia Rossa, Blusch....

Najbolj mi je pa zanimiv eden debel, ki ga vodim kot Bicolor. Ta raste zunaj med
že skončanimi in od plesni uničenimi, pa je krasen, zelen, zdrav, z zdravimi ogromnimi še nekaj nezrelimi plodovi. Pojma nimam, kako mu uspeva.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!

Objavljeno: Pe Avg 28, 2020 1:01 pm
Napisal/-a brbr
Ana, me veseli, da ti je moj "Lučo" (tako mu ravim jaz, kako se imenuje uradno, ne vem) všeč. Tudi zame je to najokusnejši paradižnik. Sem pa bila prepričana, da mi je najboljši pač zato, ker ga gojim že vrtso let in sem se nanj navadili, oziroma me je udomačil Laughing .
Ker sodi med debele, mesnate, letos ori meni skoraj gotovo ne bo dozorel niti en plod. Še sreča, da imam shranjenih veliko semen iz prejšnjih let. Vseeno pa te, Ana, prosim, da shraniš kakšno seme..._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Pe Avg 28, 2020 1:15 pm
Napisal/-a Plamenka
Ja, splača se imeti rezervo semen iz prejšnjih let, ker se vedno lahko zgodi, da bo s kako sorto šlo kaj narobe. Tudi jaz vedno obdržim stara semena.

Objavljeno: Pe Avg 28, 2020 4:47 pm
Napisal/-a lpmami
Plamenka je napisal/a:
Ja, splača se imeti rezervo semen iz prejšnjih let, ker se vedno lahko zgodi, da bo s kako sorto šlo kaj narobe. Tudi jaz vedno obdržim stara semena.
Stara modrost, ja. Mi je pravila moja mama, da je pravila njena mama, da je vedno treba imeti svoje seme za dve leti._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Pe Avg 28, 2020 4:52 pm
Napisal/-a tinko
Marijav! bicolor bi lahko bil Old German. Vsako leto ga sadim in lepo uspeva.

Objavljeno: Pe Avg 28, 2020 5:07 pm
Napisal/-a MARIJAV
Tinko, bi lahko bil, ker se spomnim, da sem na eni Paradajzmaniji vzela to sorto, ker me je pritegnila kompaktnost ploda. Tudi dokaj zrel je še vedno čvrst in sočen ter z malo semeni n seveda lep in okusen. S tega slikanega sem pobrala že tri plodove, 9 velikih pa šele zori._________________Živeti na podeželju je najlepše!