Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zelena solata - Lactuca sativa
-
- Kraj: Domžale
Nobeno leto mi ne uspe vzgojiti lepih, močnih, čokatih sadik v platojčkih.
Vse je tanko, stegnjeno, krhko ... za nikamor.
Čisto drugače kot potem zraste zunaj, ko sejem direktno na gredo.
Pa še raste prekleto počasi. Ponavadi traja dva meseca, da dobim neke zanikrna sadikice, ki se jih da presaditi na prosto.
Pa nimam na toplem.
-----------
Vse je tanko, stegnjeno, krhko ... za nikamor.
Čisto drugače kot potem zraste zunaj, ko sejem direktno na gredo.
Pa še raste prekleto počasi. Ponavadi traja dva meseca, da dobim neke zanikrna sadikice, ki se jih da presaditi na prosto.
Pa nimam na toplem.
-----------
AB: imela sem enake izkušnje. Sedaj plato pustim na toplem samo do vznika. Kar na sobni temperaturi. Takoj potem gre ven na prosto, nekam na celodnevno sonce, in zaščiteno s folijo ali kopreno. Raste res počasti, a je vseeno hitreje, kot ob setvi direktno na gredo. Pretegnjene pa niso.
Probaj, na sobni temperaturi bodo zunaj v treh do petih dneh, potem pa ven z njimi.
Ali pa lučke, kot svetuje metuljc.
Probaj, na sobni temperaturi bodo zunaj v treh do petih dneh, potem pa ven z njimi.
Ali pa lučke, kot svetuje metuljc.
-
- Kraj: Domžale
Če jih ponoči prestavljaš noter, imajo dovolj časa, da se pretegnejo. Mraz do nule ali pa malo spodaj jim niti ne škodi. Jaz sem ravno danes posejala prve, v večjo gajbico. Nekako se mi zdi, da se tiste, ki jih za presajanje populim s korenino, lepše in hitreje vrasejo, kot one z grudo iz platojev. . Mogoče zato, ker se korenine v platojčkih in posodicah ne morejo razraščati vodoravno in globje navpično in dobijo že v začetku napačna "navodila"??
AB, jaz dam solato pod luč in je zmeraj lepša od kupljenih sadik. nič pretegnjenih sadik. Mož je dal luč pod polico stalaže, v neogrevanem steklenem prostoru pod balkonom imam. Vse sadike pod lučko so lepe, močne. Še balkonskim rožam ustreza nekaj te svetlobe. luč je samo podnevi, od cca 6.50 - 18 h, ima dve svetilni palici, ozka, dolga 1 m.
Sedaj čakajo na presaditev, bom kar danes, čeprav ni dan za presajanje. je pa list. marca gredo na gredo, pokrito s kopreno, če bo vreme seveda primerno._________________Lp, Živa
Sedaj čakajo na presaditev, bom kar danes, čeprav ni dan za presajanje. je pa list. marca gredo na gredo, pokrito s kopreno, če bo vreme seveda primerno._________________Lp, Živa