Je tema kar malo zamrla v teh napovedih slane in zmrzali. Tule je del mojih pikirancev:
V črnem "protfanu" so nepikirani paradižniki in krompirčki iz semena. Že več kot 24 ur so parkirani na kuhinjskem balkonu, kjer sem okna popoldne zaprla in so na 12-15 stopinjah. Upam, da dobro preživijo te neprijaznme čase. Tole je prednost poznega sejanja. Ko je potrebno takole preseljevanje narodov, so ti, manjši pikiranci še obvladljivi._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pri nas sejani 20. marca so tudi take velikosti. Pred tednom sem imel neke morske ideje, pa sem jih poškropil po listih z regenerinom, češ še lepše se bodo razvijali. Potem me je zvil urnik, hitro sem jih premaknil na sonce, kapljice na listih so naredile ožganine. Prav ustavilo jih je in zdaj, teden kasneje, ne bi mogel reči, da so že dobro prišli k sebi.
Danes se že sončijo, sicer v vetru, a saj se morajo utrditi.
Resda le po srečnem spletu okoliščin: ne le, da je spet sončno, ampak še da sem upokojena,da me danes hčerka ne potrebuje za pomoč pri vnukih, da sem zdrava, ... Majo kar srečo tile moji paradajzki, ne _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Predlani smo po stari navadi metali ostanke obeda na kompost. In potem so se lani tam pojavili mladi paradižniki. Presadil sem jih in rodili so drobcene češnjevce malce bolj svežega kiselkastega okusa. Za šalo sem temu paradižniku dal ime Antony. Če koga zanima imam nekaj sadik viška.
Moji paradižniki bodo tudi zunaj, kadar bodo pričakovane nočne temperature vsaj nad 3 °C. Tudi v "inkubatorju" ponoči v minulih mrzlih dneh ni bila dosti višja. Le jajčevce bom bolj ujčkala.