Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
Venusta
Prispevkov: 70
Pridružen: Če Feb 04, 2016 1:00 am

Odgovor Napisal/-a Venusta »

Res je dober, tudi za grickanje kar tako. Malo spominja celo na okus kostanja Smile
mravlja
Prispevkov: 4237
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pozdravljeni,

vidim, da sem "padel" v pravo druzbo. Imam eno (ali vec) vprasanj:
pri nas imamo zelo radi pasulj, prebranec, tudi tavce gravce, kaksne vrste fizola uporabljate - in kaksne so tiste "ta prave" za omenjene jedi ?

(Upam, da nisem odgovorov kje drugje spregledal)
ciklama
Prispevkov: 122
Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Prinas pravimo temu fižolu kronovc in ga sadimo po par k drugemu fižolu da se potem raje ovija po prekli.Kar se pa pasulja tiče se mi zdi da sam fižol ni tako važno kakšne sorte je, važno je da so noter dana domača suha rebrca.
mravlja
Prispevkov: 4237
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

ciklama je napisal/a:
...važno je da so noter dana domača suha rebrca.

Pozdravljena, ciklama, se zelo rad strinjam s teboj. Very Happy

Se mi pa zdi, da je pasulj le s tetovcem res pravi pasulj, s kakim drugim, sploh drobnozrnatim fizolom, pa bolj fizolova juha. Kot potica brez orehov ni vec tisto pravo. Verjetno bi bilo pri ostalih jedeh isto.
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Malo berem tole temo... Koliko vrst fižola saj ne morem verjeti._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Eh, pajo, zakaj bi bilo pa toliko sort čilija in le malo fižola?
Mimogrede, Slovenija je res izjemno bogata s sortami, vzgojenimi pri nas. Mislim, da prednjačimo celo v svetovnem merilu.
brbr
Prispevkov: 8014
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Če sem si prav zapomnila, na Kmetijskem inštitutu hranijo preko 1000 sort fižola, ki se (je) gojil na Slovenskem._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8378
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

brbr je napisal/a:
Če sem si prav zapomnila, na Kmetijskem inštitutu hranijo preko 1000 sort fižola, ki se (je) gojil na Slovenskem.
A smo že prijavili za Guinessa Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

metuljc je napisal/a:
Eh, pajo, zakaj bi bilo pa toliko sort čilija in le malo fižola?
Mimogrede, Slovenija je res izjemno bogata s sortami, vzgojenimi pri nas. Mislim, da prednjačimo celo v svetovnem merilu.

Saj ga ni malo. Daleč od tega. Super hrana za mene._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mravlja
Prispevkov: 4237
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tudi meni odlicna hrana. Samo kaj, ko se vse neha pri prostoru.
Odgovori