Stran 37 od 84

Objavljeno: Ne Jan 15, 2017 11:30 am
Napisal/-a Venusta
Res je dober, tudi za grickanje kar tako. Malo spominja celo na okus kostanja Smile

Objavljeno: Ne Jan 15, 2017 11:50 am
Napisal/-a mravlja
Pozdravljeni,

vidim, da sem "padel" v pravo druzbo. Imam eno (ali vec) vprasanj:
pri nas imamo zelo radi pasulj, prebranec, tudi tavce gravce, kaksne vrste fizola uporabljate - in kaksne so tiste "ta prave" za omenjene jedi ?

(Upam, da nisem odgovorov kje drugje spregledal)

Objavljeno: Ne Jan 15, 2017 1:09 pm
Napisal/-a ciklama
Prinas pravimo temu fižolu kronovc in ga sadimo po par k drugemu fižolu da se potem raje ovija po prekli.Kar se pa pasulja tiče se mi zdi da sam fižol ni tako važno kakšne sorte je, važno je da so noter dana domača suha rebrca.

Objavljeno: Ne Jan 15, 2017 6:25 pm
Napisal/-a mravlja
ciklama je napisal/a:
...važno je da so noter dana domača suha rebrca.

Pozdravljena, ciklama, se zelo rad strinjam s teboj. Very Happy

Se mi pa zdi, da je pasulj le s tetovcem res pravi pasulj, s kakim drugim, sploh drobnozrnatim fizolom, pa bolj fizolova juha. Kot potica brez orehov ni vec tisto pravo. Verjetno bi bilo pri ostalih jedeh isto.

Objavljeno: To Jan 24, 2017 6:38 pm
Napisal/-a pajo
Malo berem tole temo... Koliko vrst fižola saj ne morem verjeti._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: To Jan 24, 2017 7:07 pm
Napisal/-a metuljc
Eh, pajo, zakaj bi bilo pa toliko sort čilija in le malo fižola?
Mimogrede, Slovenija je res izjemno bogata s sortami, vzgojenimi pri nas. Mislim, da prednjačimo celo v svetovnem merilu.

Objavljeno: To Jan 24, 2017 7:39 pm
Napisal/-a brbr
Če sem si prav zapomnila, na Kmetijskem inštitutu hranijo preko 1000 sort fižola, ki se (je) gojil na Slovenskem._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Jan 24, 2017 8:52 pm
Napisal/-a lpmami
brbr je napisal/a:
Če sem si prav zapomnila, na Kmetijskem inštitutu hranijo preko 1000 sort fižola, ki se (je) gojil na Slovenskem.
A smo že prijavili za Guinessa Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: To Jan 24, 2017 11:17 pm
Napisal/-a pajo
metuljc je napisal/a:
Eh, pajo, zakaj bi bilo pa toliko sort čilija in le malo fižola?
Mimogrede, Slovenija je res izjemno bogata s sortami, vzgojenimi pri nas. Mislim, da prednjačimo celo v svetovnem merilu.

Saj ga ni malo. Daleč od tega. Super hrana za mene._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Sr Jan 25, 2017 12:10 am
Napisal/-a mravlja
Tudi meni odlicna hrana. Samo kaj, ko se vse neha pri prostoru.