Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2014

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Brane, gojim jesenski česen Anka, ki naredi v dobrih pogojih velike glave z 8-12 približno enako velikimi stroki.

Letos bom sama potrebovala več sadilnega materiala, ker bomo zasadili malo večjo površino, če pa bo kaj viška, ga lahko dobiš. Če se meniva o izmenjavi, me zanima, kakšen kis imaš?_________________naredimo svet lepši
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Brane, sadilnega česna za jesensko sajenje sem letos pridelala kar obilo, tako da ga bom prinesla tudi na srečanje in ga lahko dobiš. Prav tako seme iz semeskih glavic.

Moj česen je star slovenski zimski česen, ki izhaja iz bio kmetije, je zelo podoben Brbrjevi Anki, le imena nima. Kar nekaj Gartlčanov ga že goji in ti lahko povedo.

Imam pa tudi še nekaj viška debelih jedilnih glavic za prodajo in če kdo želi, se lahko dogovorimo preko ZS._________________Živeti na podeželju je najlepše!
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Brane imam viška jesenskega česna
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Marija, za peščico tvojega sadilnega česna za jesensko sajenje bi te na srečanju prosila tudi jaz. Upam, da najdeš kaj pri meni.
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Zanima me kdaj in kako posejem te male čebulnice česna pridobljene iz cveta?
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Melona, seveda dobiš.

Gun, to je seme zimskega česna, zato ga poseješ istočasno kot sadiš česen za jest, t.j. v drugi polovici oktobra._________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

MARIJAV je napisal/a:

Gun, to je seme zimskega česna, zato ga poseješ istočasno kot sadiš česen za jest, t.j. v drugi polovici oktobra.

Natančneje, to so zarodne čebulice, ostalo drži.
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

MARIJAV je napisal/a:

Gun, to je seme zimskega česna, zato ga poseješ istočasno kot sadiš česen za jest, t.j. v drugi polovici oktobra.

najlepša hvala. Vendar česen za jest sadim nekje aprila in nikoli oktobra zato tega ne razumem.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Gun, čsen, ki ga sadiš ti je verjetno spomladanska sorta. Jesenske sorte se pa sadijo 2/2 oktobra in 1/2 novembra._________________naredimo svet lepši
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Mogoče se motim ampak primorci me popravte,mislim da primorska stran sadi česem v mesecu februrja in marca ,da v jeseni ne poznate jesensko sejanje ,ker so tam čist drugačni vremenski pogoji kot ima osredna Slovenija in tja do Prekmurja.
Odgovori