Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2019

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Tudi mene zanima tale "days to maturity". Striček google pravi:

The answer depends on how you start the seed. If the seed is usually planted straight in the garden, like carrot seed, then the time to maturity is the time between planting and harvesting the first carrot. If the seed is usually started indoors and then planted in the garden, like tomatoes, the time of maturity is the time from setting out seedlings to the harvest of the first tomato._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lani sem paradižnike sadila v rastlinjak 5.5., prvi zrel plod je bil 4.7.
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Slavnostno oznanjam, da so se "mikro plodovi" pojavili pri sortah Dwarf Pink opal, Orange Pixie in Sungold. Kdor išče, ta najde Cool
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tudi jaz imam že prve mikro plodove pri sorti Sungold. No, že skoraj mini ...
Pa še pri Oaxacan Jewel je tudi že nekaj oplojeno !
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Pridni. Pri meni cveti danes vse okopano včeraj dobro zalito upamo, da ga bomo kaj jedli v doglednem času._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ko prebiram vaša poročila o cvetenju in mikro pa mini plodovih, ugotavljam, da očitno ne sodim v paradajzno elito Wink Sem jih ta teden šele vse končno posadila na vrt. Pa nič korit pa veder pa rastlinjakov pa tega ... in jih bomo jedli, ko bo pač (zapoznela) sezona. Prepričana sem, da bodo tudi takrat teknili._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Paul Robeson počasi zardeva.😉

Pa še zunanje postrojenje

Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

V Lj sem kak teden pred prvomajski na balkon posadila eno sadiko Gold Nuggeta. Je bla neki boga, pač namesto da sem jo vrgla stran, sem jo posadila. Še vedno je boga, je pa preživela mrzlo vreme. Nisem je pa res nisem nič negovala, kake alge prosim, je kar je Very Happy .

No, prvi paradižnik je dala ravno ta sadika Very Happy

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Gold Nugget res ne razočara. Tudi pri meni počasi rumenijo, prve smo pojedli pred dnevi. A do glavnine pridelka bo treba tudi pri tej sorti še kar čakati.
Odgovori