Stran 37 od 65
Objavljeno: Ne Jul 28, 2013 11:07 pm
Napisal/-a polarbear
Vsak dan bolj pisano
Pa gospa Štefka je rekla naj bo paradajzu ime kar Polarbear,če se je že prijelo _________________Teaming with microbes
Objavljeno: Ne Jul 28, 2013 11:33 pm
Napisal/-a viktorh
Takole pa izgleda priprava na fotodokumentacijo:
_________________Viktorh
Objavljeno: Po Jul 29, 2013 10:08 am
Napisal/-a labia
Vauuu viktorh, si pa letos vse prekašal in res bogato popolnil naš seznam paradižnikov. Krasne fotke in seveda tudi pridelek. Posebno mi je všeč, da so na fotografijah tudi listi.
Vem, da je to ogromno dela in je treba imeti kar nek sistem, da se vse naredi, kot je treba.
Potem pa še seveda spravilo semena, sušenje, zlaganje v vrečke in opis sorte za lastno evidenco.
Čestitam.
Polarbear, kaj je tisti paradižnik zgoraj desno, ki je izrazito črn po ramah. Gre za kako varianto OSU blue ali kaj? Nekam velik je za kaj takega, čeprav mi je najbližje po videzu
Objavljeno: Po Jul 29, 2013 11:07 am
Napisal/-a viktorh
Labia, hvala!_________________Viktorh
Objavljeno: Po Jul 29, 2013 12:47 pm
Napisal/-a Nadina
Plamenka, sem vesela zate, da imaš res lepe paradazke!!!
Tudi jaz sem jih kuhala letos že večkrat in spet bom morala - sem se že malo utrudila!
Ponavadi se je v tem času pri nas sezona kuhanja že zaključila, ostali so le še za solate - letos je pa vse na glavo postavljeno...
Polarbear, tisti s črnimi rameni je pa 'giant' Osu blue, a ne?_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Objavljeno: Po Jul 29, 2013 1:00 pm
Napisal/-a Plamenka
O, Nadina, lepo da si spet pokukala sem. Ja, letos je res vse obrnjeno na glavo. Tudi jaz bom morala danes spet narediti nekaj omakce, saj sem spet nabrala eno gajbico paradižnikov. Pa 7 bučk, pa eno gajbico kumar - le kaj naj naredim iz njih, ko so že tako velike? V rastlinjaku pa čakajo nove... Zdajle grem pa pogledat še na njivo, če je kaj buč, da poberem pred slabim vremenom. Mož je pa že tam in pobira krompir.
Objavljeno: Po Jul 29, 2013 2:08 pm
Napisal/-a notranjka
Nadina,saj kumarice lahko narežeš po dolgem na četrtine in ravno tako vložiš.
Super so potem za tatarske omake _________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Objavljeno: Po Jul 29, 2013 2:09 pm
Napisal/-a muha
Plamenka, moja soseda ima ravno ta velike najraje. Semena odstrani ostalo pa nareže in zamrzne, surovo ali malo podušeno, in ima pozimi za omake.
Objavljeno: Po Jul 29, 2013 2:13 pm
Napisal/-a Darso
Krasni ste, jaz pa iz dopusta in prvo na svoje paradižnike. lp_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Objavljeno: Po Jul 29, 2013 2:37 pm
Napisal/-a Plamenka
muha je napisal/a: |
Plamenka, moja soseda ima ravno ta velike najraje. Semena odstrani ostalo pa nareže in zamrzne, surovo ali malo podušeno, in ima pozimi za omake. |
Bom pa tudi jaz tako naredila. Hvala za idejo.